פסטה בחמאה שום ופיטריות

426 צפיות

מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה (כ10 דקות) ומסננים. מטגנים את השום בחמאה עד להזהבה, מוסיפים פטריות, עשבי תיבול ושמן זית ומטגנים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים שמנת מתוקה ותבלינים, מצמצמים את הנוזלים כדקה ומוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב, מכבים את האש ומוסיפים את המוצרלה, מערבבים עם הפסטה ומגישים.  טיפ / שדרוג …

אושפלו חיטה ובשר

317 צפיות

מטגנים את הבשר כ-5 דקןת, מנמיכים ומכסים ל- 30 דקות, (חשוב לערבב מידי פעם), מוסיפים כוס מים ומכסים לעוד 10 דקות. בסיר נפרד ורחב מטגנים את הגזר עד להזהבה, מוסיפים את החיטה ומטגנים כ2 דקות. מוסיפים את הבשר (יחד עם הנוזלים שנותרו בסיר) החומוס, התבלינים והשום ומטגנים היטב. יוצקים לסיר 4 כוסות מים …

קרפצ׳יו מוסר ים

225 צפיות

פורסים את הדג לרצועות דקות ומניחים בצלחת. את הירקות פורסים דק ומפזרים מעל הדג. מוסיפים את הלימון, מזלפים שמן זית ובוזקים מלח גס. מכינים סמוך להגשה …

רוזלך של לנדוור

2057 צפיות

בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים, מוסיפים את המים ומתחילים בלישה בעוצמה נמוכה. כשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים שמן זית וממשיכים בלישה וכשהבצק מתאחד לגמרי מוסיפים את המלח. סהכ זמן לישה במיקסר 10 דקות + 2 דקות לישה ידנית. הבצק יוצא רך ונעים לעבודה. מעבירים את הבצק לקערה נקיה ומעט משומנת, משמנים מעט …

קרפצ׳יו סלק ופטה

801 צפיות

מבשלים את הסלק במים וחומץ כ35 דקות. מצננים, קולפים ופורסים דק. מסדרים בצלחת עגולה ושטוחה את הסלקים, מפזרים פטה, אגוזים ובזיליקום מזלפים מעל סילאן, חומץ בלסמי ושמן זית ובוזקים מלח גס. …

בצלים ממולאים בבשר ואורז

1124 צפיות

קולפים את הבצלים וחורצים לאורך עד מרכז הבצל (שימו לב לא לחצות את הבצל). מבשלים את הבצלים במים רתוחים כ40 דקות עד לריכוך.  בזמן שהבצל מתבשל מערבבים את החומרים למלית הבשר.  מוציאים את הבצלים מהסיר ומפרידים את הגלדים, שומרים את ליבות הבצל לרוטב. מניחים מהמלית בקצה הגלד וסוגרים. מניחים בצפיפות בסיר כשהסגירה כלפי …

עוף ממולא

1575 צפיות

אורז: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הצנוברים וממשיכים בטיגון עד לקבלת צבע זהוב חום, מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב תוך כדי ערבוב כדי לפורר את הבשר. כשהנוזלים הצטמצמו מוסיפים תבלינים ואורז, מטגנים עוד כדקה ומכבים. מצננים מעט את האורז. שוטפים את העוף היטב ומפרידים בעדינות את העור ( לא מוציאים את …

תבשיל עוף וחומוס

2924 צפיות

מטגנים את העוף בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים תבלינים ושום קצוץ, חומוס, פלפלים יבשים, פטרוזיליה וכוסברה ומטגנים עוד כ3 דקות, עד שהתבלינים נספגים היטב. מוסיפים מים עד לגובה העוף,מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה 10 דקות, מנמיכים ומכסים ומבשלים שעה ורבע. פותחים לעוד כ10 דקות עד לצמצום נוזלים ולקבלת רוטב סמיך לחומוס: אני …

שתפי

מרק פטריות, בשר וגריסים

1148 צפיות

מטגנים את הבצלים היטב עד לקבלת צבע כהה, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים 5 דקות. מנמיכים ומכסים ל45 דקות (כדאי לבדוק ולערבב בין לבין שלא ידבק הבשר). מוסיפים פטריות, סלרי, פטרוזיליה ותבלינים, מערבבים ומוסיפים מים או ציר בקר עד לגובה הסיר (בערך 3 ליטר), מביאים לרתיחה מבשלים על להבה גבוהה 15 דקות, מנמיכים …

מרק בצל ופטריות צרפתי

2052 צפיות

מחממים סיר עמוק ומניחים את הבצל, מאדים אותו היטב ומקרמלים אותו בשיטה הזו: כשהנוזלים מתאדים והבצל מתחיל להידבק מוסיפים 2 כפות יין לבן, שוב מאדים ושוב חוזרים על אותה פעולה 3 פעמים, עד שהבצל מקבל צבע שחום! חשוב מאוד להקפיד על התהליך הזה, זה ישפיע על גוון המרק. משחקים עם גובה הלהבה שלא …