אסאדו וירקות שורש

אסאדו וירקות שורש

0 תגובות450 צפיות

מניחים בתבנית או סיר המתאים לתנור פרוסות עגבניה ופרוסות בצל. מניחים מעל את נתחי האסאדו ומסדרים את הירקות מסביב. מערבבים יחד כורכום, דבש, פלפל שחור ושמן זית ומברישים את הבשר והירקות. בוזקים מלח גס ומניחים את ענפי הטימין. מכסים בנייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ל-5 שעות. פותחים את התבנית, מרטיבים ...

ספינז׳/ ספינג׳ עננים

ספינז׳/ ספינג׳ עננים

0 תגובות497 צפיות

בקערה מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים מלח ומערבבים.  מוסיפים ביצה, ברנדי ומים ומערבבים לבצק. לא לעבד יותר מדי, הבצק צריך לצאת דביק ועם גושים ומאוד דביק. מכסים להתפחה 40 דקות.  לשים את הבצק לישה קצרה, ומכסים להתפחה 30 דקות.  שוב מורידים  את הנפח, שוב לישה קצרה  ומכסים להתפחה עוד כ- 40 דק׳.  זמן התפחה כשעתיים.  הבצק ...

גאלט נקטרינות וריקוטה

גאלט נקטרינות וריקוטה

0 תגובות308 צפיות

קורצים מהבצק עיגול בקוטר 24 ס״מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.  חוצים את הנקטרינות ל-2 ופורסים לפרוסות דקות. במחבת מחממים חמאה ומוסיפים את הנקטרינות והסוכר החום, ומטגנים כ-2 דקות. מערבבים בעדינות.  מערבבים את מרכיבי המלית לקרם אחיד ללא גושים. מברישים את הבצק בסירופ מהמחבת בו טיגנו את הנקטרינות, מניחים גבינה במרכז, מיישרים ומשאירים כ-2 ...

פרגיות ממולאות באורז

פרגיות ממולאות באורז

0 תגובות479 צפיות

להכנת האורז: מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הגזר, העגבנייה ועשבי התיבול, מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את האורז, יוצקים מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות בלהבה גבוהה/בינונית, עד שהמים מתאדים. פותחים את הסיר ומצננים. לפרגיות: מניחים את הפרגיות כשהצד הפנימי כלפי מעלה, מניחים בקצה כף מהאורז ומגלגלים בעדינות, מניחים בתבנית כשהסגירה כלפי ...

עוף באפונה ותפוחי אדמה

עוף באפונה ותפוחי אדמה

0 תגובות505 צפיות

בסיר רחב מחממים שמן, מוסיפים תבלינים ומערבבים. מניחים כרעיים כשהעור כלפי מטה ומטגנים כדקה.  מוציאים ומניחים בצד. מכניסים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים תפו״א ואפונה ומטגנים 3 דקות.  מחזירים את הכרעיים כשהעור כלפי מטה, יוצקים לסיר מים רותחים עד לגובה העוף ומפזרים עשבי תיבול.  מבשלים בלהבה גבוהה 5 דקות, מנמיכים ומכסים לשעה.  הופכים בחזרה את הכרעיים ...

עוגת קרואסונים במסקרפונה וקרם פטיסייר

עוגת קרואסונים במסקרפונה וקרם פטיסייר

0 תגובות358 צפיות

מניחים בקערת המיקסר קמח, סוכר, שמרים, אבקת אפיה, פודינג וניל ומערבבים. מוסיפים קורט מלח ומערבבים. מוסיפים ביצים, חמאה, שמן, חלב ומים ומפעילים את המיקסר בעוצמה נמוכה. מעבדים לבצק רך ונעים- 12 דקות לישה. מעבירים לקערת התפחה, מעניקים לבצק לישה קצרה ידנית, משמנים ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח.  מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומרדדים כל כדור למלבן ...

סלט גזר חמוץ

סלט גזר חמוץ

0 תגובות410 צפיות

בקערה עמוקה מניחים את כל מרכיבי הסלט ומערבבים היטב. ניתן להכין מראש ולשמור בקופסא אטומה במקרר.  

מקלות גזר בלימונדה

מקלות גזר בלימונדה

0 תגובות262 צפיות

בקערה עמוקה מניחים את  הגזר, השומשום, החמוציות והפטרוזיליה. בקערה קטנה או שייקר מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ושופכים על הסלט מערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול. מפזרים פקאן מסוכר ומגישים או שומרים בקופסא עד להגשה.  ניתן להכין כמה שעות מראש. 

דניס ממולא בעשבי תיבול מוגש על מצע ירקות בשמן זית

דניס ממולא בעשבי תיבול מוגש על מצע ירקות בשמן זית

0 תגובות272 צפיות

קוצצים את  עשבי התיבול והשום ומניחים בקערה. מוסיפים את החרדל, שמן זית, טימין, מלח ופלפל שחור גרוס. מניחים את הדגים בתבנית וחורצים 2 חריצים בכל דג פותחים את בטן הדג וממלאים בתערובת עשבי התיבול. מניחים מהתערובת גם מעל הדגים ומכניסים מהמילוי בחריצים. מניחים את הירקות בין הדגים . מזלפים שמן זית ודבש,מניחים פרוסות לימון ובוזקים ...

סלט קפרזה

סלט קפרזה

0 תגובות312 צפיות

בצלחת הגשה מניחים עגבניות שרי, בצל סגול, בזיליקום ובייבי מוצרלה מזלפים את הרוטב מעל הירקות,  מפזרים צנוברים קלוים ומתבלים במלח גס. מגישים עם ברוסקטות או פוקאצ׳ה.