רוזלך של לנדוור

35 צפיות

בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים, מוסיפים את המים ומתחילים בלישה בעוצמה נמוכה. כשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים שמן זית וממשיכים בלישה וכשהבצק מתאחד לגמרי מוסיפים את המלח. סהכ זמן לישה במיקסר 10 דקות + 2 דקות לישה ידנית. הבצק יוצא רך ונעים לעבודה. מעבירים את הבצק לקערה נקיה ומעט משומנת, משמנים מעט …

קרפצ׳יו סלק ופטה

15 צפיות

מבשלים את הסלק במים וחומץ כ35 דקות. מצננים, קולפים ופורסים דק. מסדרים בצלחת עגולה ושטוחה את הסלקים, מפזרים פטה, אגוזים ובזיליקום מזלפים מעל סילאן, חומץ בלסמי ושמן זית ובוזקים מלח גס. …

בצלים ממולאים בבשר ואורז

30 צפיות

קולפים את הבצלים וחורצים לאורך עד מרכז הבצל (שימו לב לא לחצות את הבצל). מבשלים את הבצלים במים רתוחים כ40 דקות עד לריכוך.  בזמן שהבצל מתבשל מערבבים את החומרים למלית הבשר.  מוציאים את הבצלים מהסיר ומפרידים את הגלדים, שומרים את ליבות הבצל לרוטב. מניחים מהמלית בקצה הגלד וסוגרים. מניחים בצפיפות בסיר כשהסגירה כלפי …

עוף ממולא

490 צפיות

אורז: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הצנוברים וממשיכים בטיגון עד לקבלת צבע זהוב חום, מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב תוך כדי ערבוב כדי לפורר את הבשר. כשהנוזלים הצטמצמו מוסיפים תבלינים ואורז, מטגנים עוד כדקה ומכבים. מצננים מעט את האורז. שוטפים את העוף היטב ומפרידים בעדינות את העור ( לא מוציאים את …

תבשיל עוף וחומוס

484 צפיות

מטגנים את העוף בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים תבלינים ושום קצוץ, חומוס, פלפלים יבשים, פטרוזיליה וכוסברה ומטגנים עוד כ3 דקות, עד שהתבלינים נספגים היטב. מוסיפים מים עד לגובה העוף,מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה 10 דקות, מנמיכים ומכסים ומבשלים שעה ורבע. פותחים לעוד כ10 דקות עד לצמצום נוזלים ולקבלת רוטב סמיך לחומוס: אני …

מרק פטריות, בשר וגריסים

252 צפיות

מטגנים את הבצלים היטב עד לקבלת צבע כהה, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים 5 דקות. מנמיכים ומכסים ל45 דקות (כדאי לבדוק ולערבב בין לבין שלא ידבק הבשר). מוסיפים פטריות, סלרי, פטרוזיליה ותבלינים, מערבבים ומוסיפים מים או ציר בקר עד לגובה הסיר (בערך 3 ליטר), מביאים לרתיחה מבשלים על להבה גבוהה 15 דקות, מנמיכים …

מרק בצל ופטריות צרפתי

339 צפיות

מחממים סיר עמוק ומניחים את הבצל, מאדים אותו היטב ומקרמלים אותו בשיטה הזו: כשהנוזלים מתאדים והבצל מתחיל להידבק מוסיפים 2 כפות יין לבן, שוב מאדים ושוב חוזרים על אותה פעולה 3 פעמים, עד שהבצל מקבל צבע שחום! חשוב מאוד להקפיד על התהליך הזה, זה ישפיע על גוון המרק. משחקים עם גובה הלהבה שלא …

מטבוחה

426 צפיות

מטגנים את הגמבות והפלפל חריף עד להזהבה )שמן בנדיבות(, מוסיפים סוכר, שיני שום,פפריקה ופלפלשחור וממשיכים בטיגון עד לקבלת צבע עמוק. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים על להבה גבוהה 10 דקות. מנמיכים ומכסים ומבשלים כשעה וחצי, מדי פעם מערבבים. פותחים את הסיר וממשיכים בבישול עד לצמצום מוחלט של נוזלים. מוסיפים מלח ושמן אדום, מערבבים, …

לחמעג׳ון

469 צפיות

לערבב את היבשים, ליצור גומה באמצע ולשים את השמן והמים ולעבד לבצק רך ומעט דביק, 10 דקות לישה. להתפיח עד להכפלת הנפח, כשעה . לחלק את הבצק לכדורים, לעבוד על משטח משומן ולפתוח כל כדור לעיגול דק, להניח בשר במרכז הבצק ולהדביק אותו לבצק. לפזר מעל הבשר צנוברים ומלח גס. מומלץ לפזר על …

לחם שום

403 צפיות

בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים ומשפר אפיה. מוסיפים סוכר ומערבבים, מוסיפים מלח ומערבבים ויוצרים גומה. מוסיפים את הנוזלים, החמאה והביצה ומתחילים בעיבוד, כשהבצק מתחיל להתחבר מוסיפים את השמן. מעבדים היטב את הבצק לפחות 10 דקות לישה. ממשיכים עוד כמה דקות לישה ביד, מכסים ונותנים לבצק מנוחה של 5 דקות. מעבדים שוב ומורחים מעט …