מתכונים

חלבי

זמן הכנה זמן הכנה 35 דקות
דרגת קושי דרגת קושי קל
מנות מנות 4 יח'

טוב תקשיבו, אין מילים שיכולות לתאר את המאפה המושלם הזה. וניסיתי למצוא, תאמינו לי (:
רק אשתף אתכן שאני לא חובבת עוגות פירות ומהרגע שהכנתי אותו בפעם הראשונה הכנתי אותו שוב ושוב ושוב..
בפעם הראשונה זה היה נסיוני, לא ידעתי עד כמה אתחבר לשילוב של נקטרינות בעוגה ולכן השתמשתי בבצק פריך מוכן. זה יצא כל כך מושלם שאימצתי את הרעיון וחסכתי לי זמן. כמובן שמי שרוצה להשקיע יותר יכולה להכין את הבצק בבית.

אופן ההכנה

קורצים מהבצק עיגול בקוטר 24 ס״מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. 

חוצים את הנקטרינות ל-2 ופורסים לפרוסות דקות. במחבת מחממים חמאה ומוסיפים את הנקטרינות והסוכר החום, ומטגנים כ-2 דקות. מערבבים בעדינות. 

מערבבים את מרכיבי המלית לקרם אחיד ללא גושים. מברישים את הבצק בסירופ מהמחבת בו טיגנו את הנקטרינות, מניחים גבינה במרכז, מיישרים ומשאירים כ-2 ס״מ בשוליים. מניחים את הנקטרינות מעל הריקוטה בצורת מניפה. מקפלים את שולי הבצק פנימה. 

מברישים את השוליים של הגאלט בסירופ הנקטרינות ומפזרים מעל סוכר חום.  

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לכ-25 דקות/עד לקבל גוון זהוב. 

מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

פורסים משולשים ומגישים. 

אם לא הכפלתן כמויות זה על אחריותכן (:

  • ניתן להמיר את הנקטרינות באגסים/שזיפים
  • ניתן להכין בתבנית פאי

 

מה את חושבת?

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גודל העלאה מקסימלי: 1 MB. סוגי הקבצים שאפשר להעלות: תמונה, וידאו. Drop files here

אין עדיין תגובות