מתכונים

חלות

זמן הכנה זמן הכנה 25 דקות
דרגת קושי דרגת קושי קל
מנות מנות 4 יח'

אני בטוחה שתסכימו איתי שאין כמו הריח והטעם של חלות טריות של בית.
יש הרבה מתכונים לחלות אבל אחרי הרבה מאוד נסיונות אני מביאה לכן את ה-מתכון. חלות עננים, אווריריות מבפנים פריכות מבחוץ.. והטעם? אי אפשר להפסיק לאכול! במתכוני אפיה חשוב מאוד להשתמש בכוסות מדידה. אני משתמשת בכוס מדידה 250ml

אופן ההכנה

בקערת מיקסר מערבבים את היבשים בסדר הזה: קמח, אבקת אפיה, סוכר ושמרים יבשים, מוסיפים כף מלח ומערבבים היטב.

מוסיפים את הביצה, המים והשמן, ומפעילים את המיקסר בעוצמה נמוכה, ללישה של כ-12 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.

מעבירים את הבצק לקערת התפחה ומעבדים ידנית כ-2 דקות.  משמנים את הבצק ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק לכדורים, מרדדים כל כדור לעלה דק ומגלגלים לרולדה.

קולעים חלות, לחמניות וכו׳ מתפיחים עד להכפלת הנפח כ-50-60 דקות. זמן התפחה משתנה בהתאם לטמפרטורה בבית.

טורפים יחד ביצה, סילאן, חומץ ושמן ומברישים את החלות/לחמניות. פעולה זו צריכה להיעשות בעדינות כדי למנוע את צניחת החלות.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים עד לקבלת גוון זהוב כהה. זמן אפיה משתנה בין התנורים, בד״כ זמן אפיה כ-25 דקות.

מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת צינון.

אם אתם אוהבים חלות רכות מאוד גם במעטפת, תכסו במגבת מיד כשהחלות יוצאות מהתנור.

לחלות שומשום:

מניחים בתבנית רחבה הרבה שומשום (ניתן לשלב קצח ומלח גס)

אחרי שקלענו את הלחמניות/חלות טובלים במים חמימים ומעבירים לקערה מלאה בשומשום. מצפים היטב ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.  ממשיכים בהתפחה/אפיה כמו לחלות רגילות.

שתפי

מה את חושבת?

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גודל העלאה מקסימלי: 1 MB. סוגי הקבצים שאפשר להעלות: תמונה, וידאו. Drop files here

4 תגובות
  • אילת
    אפריל 17, 2020

    עשיתי שנים בצקים ואמרו שאני אלופה הרגשתי טוב עם עצמי עד שיום אחד חברה נתנה לי את המתכון שלך לחלות וראיתי אותם טעמתי היתה לי התרגשות והתלהבות פעם ראשונה בחיי את אלופה!!!!

  • דיצה
    אוגוסט 20, 2020

    אין כמו המתכונים של אושרית. אני נשואה חמישה חדשים ומכינה בבית רק את המתכונים שלך, אושרית. את מיוחדת עם המתכונים הברורים והכי טעימים שיש!

  • מירי
    ספטמבר 10, 2020

    חלות ברמה גבוהה

  • Braha
    ספטמבר 12, 2020

    החלות יצאו מעולות,
    הבצק יצא קצת דביק אז הייתי צריכה הרבה קמח כדי לעבוד איתו אבל הלחם יצא טעים בטירוף לא היה אפשר להפסיק לאכול.