מתכונים

חלבי

זמן הכנה זמן הכנה 120 דקות
דרגת קושי דרגת קושי בינוני
מנות מנות 4 יח'

מאפה שום מושלם, בצק עננים וטעם משגע.

אופן ההכנה

 בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים, א אפיה וסוכר. מוסיפים מלח, ומערבבים. מוסיפים את החלב, המים, השמן והחמאה, ומעבדים היטב את הבצק לפחות 10 דקות לישה.
ממשיכים עוד כמה דקות לישה ביד, משמנים את הבצק, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח כשעה.
לתערובת השום: במעבד מזון טוחנים יחד  שום, פטרוזיליה ובזיליקום, מוסיפים 1/3 כוס שמן זית וטוחנים עוד כמה שניות. מעבירים לקערה ומוסיפים את החמאה והתבלינים.
תוספת ללחם שום: גבינ״צ/מוצרלה
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים (ניתן לחלק ליותר במידה ותרצו לחמים קטנים או לחמניות), פותחים כדור בצק למלבן, מורחים מתערובת השום, מפזרים מוצרלה/פרמזן ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית ומכסים להתפחה לחצי שעה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד שהמאפה מקבל גוון זהוב כהה.
מוציאים ומברישים בתערובת השום ששמרנו
ללחם שום נתלש:
פותחים כדור בצק לעלה גדול, מורחים מהתערובת של השום (שומרים קצת בצד) וחותכים לריבועים. מניחים את ריבועי הבצק אחת על השניה ומעבירים לתבנית. מניחים אותם בצבנית אינגליש קייק כשהם עומדים!
מתפיחים 30 דקות ואופים בתנור שחומם מראש 180 כ20 דקות, עד שהלחם מקבל צבע זהוב קרמל.
כשהלחם יוצא מהתנור, מורחים שוב מהתערובת של השום.

שתפי

מה את חושבת?

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גודל העלאה מקסימלי: 1 MB. סוגי הקבצים שאפשר להעלות: תמונה, וידאו. Drop files here

אין עדיין תגובות