מתכונים

חלבי

זמן הכנה זמן הכנה 100 דקות
דרגת קושי דרגת קושי בינוני
מנות מנות 6 יח'

וואו וואו כמה שאהבתן את המתכון הזה, מהרגע שהוא עלה באינסטגרם התמכרתן למאפה הזה כמוני, ובצדק.. זה אחד המאפים הטעימים שתכינו. בצק חמאה רך וטעים במילוי גבינה ופטיסייר עם חמיצות עדינה של פירות יער.. משגע!

אופן ההכנה

מניחים בקערת המיקסר קמח, סוכר, שמרים, אבקת אפיה, פודינג וניל ומערבבים. מוסיפים קורט מלח ומערבבים.

מוסיפים ביצים, חמאה, שמן, חלב ומים ומפעילים את המיקסר בעוצמה נמוכה.

מעבדים לבצק רך ונעים- 12 דקות לישה.

מעבירים לקערת התפחה, מעניקים לבצק לישה קצרה ידנית, משמנים ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח. 

מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומרדדים כל כדור למלבן צר וארוך. 

מורחים על מלבן 1 קרם מסקרפונה, מניחים מעל את המלבן השני ומרדדים בעדינות. 

מורחים על הבצק קרם פטיסייר וחותכים למשולשים (עם גלגלת פיצה או סכין)

 מגלגלים לקרואסונים. 

מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. 

מפזרים מסביב ובין הקרואסונים דומדמניות ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח כ-30 דקות. 

מברישים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180, אופים עד לקבלת גוון שחום/זהוב.

ניתן להכין גם בתבנית אינגליש קייק בצורת סינרול.

מוציאים מהתנור ומזלפים סירופ. 

להכנת הסירופ: מניחים בכוס את הסוכר, יוצקים מעל מים רותחים, מערבבים היטב עד להמסת הסוכר. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.

מגישים ומקווים שהעוגה לא תתחסל בשניות

שתפי

מה את חושבת?

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גודל העלאה מקסימלי: 1 MB. סוגי הקבצים שאפשר להעלות: תמונה, וידאו. Drop files here

אין עדיין תגובות