מתכונים

סלטים

זמן הכנה זמן הכנה 120 דקות
דרגת קושי דרגת קושי בינוני
מנות מנות 3 יח'

מטבוחה כמו ריבה.

אופן ההכנה

חורצים את העגבניות ומניחים בסיר. יוצקים מעל מים רותחים ומבשלים 5 דקות (ניתן לוותר על שלב זה ולקלף עם קולפן).

מעבירים למסננת ומקלפים את העגבניות. מוציאים את ליבת העגבניה, וסוחטים את הנוזלים.

חותכים לקוביות.

מקלפים את הפלפלים וקוצצים דק. (מומלץ לקלף עם קולפן)

בסיר או מחבת עמוקה מטגנים את הגמבות עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל החריף והשום וממשיכים בטיגון עוד כ-2 דקות.

מוסיפים סוכר, פלפל שחור ופפריקה ומערבבים, מטגנים עוד דקה.

מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מבשלים בלהבה גבוהה עד שהסיר מבעבע. מנמיכים ומכסים לשעה.

פותחים את הסיר, מערבבים וממשיכים בבישול כשהמכסה פתוח עוד כחצי שעה.

כשהנוזלים הצטמצמו לגמרי, מוסיפים מלח ושמן אדום, מערבבים ומבשלים בלהבה נמוכה עוד כ-20 דקות. מדי פעם מערבבים.

זמן הבישול משתנה בהתאם לגודל הלהבה, עובי הסיר וכמות העגבניות. במידת הצורך ניתן לקצר/להאריך את זמן הבישול.

שתפי

מה את חושבת?

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גודל העלאה מקסימלי: 1 MB. סוגי הקבצים שאפשר להעלות: תמונה, וידאו. Drop files here

אין עדיין תגובות