מתכונים

חלבי

זמן הכנה זמן הכנה 40 דקות
דרגת קושי דרגת קושי בינוני
מנות מנות 20 יח'

עוד לא מצאתי את המילים כדי לתאר את העוגיות האלו. השילוב המטורף בין הלוטוס לחמאה המקורמלת, בין המתוק למלוח, יצרו פה משהו שאחרי כל ביס תרצו עוד אחד ועוד אחד

אופן ההכנה

מקרמלים את החמאה: בסיר קטן ועמוק מביאים את החמאה לרתיחה, כשמתחיל לבעבע מנמיכים. חשוב להיות צמודים לחמאה! כשמתחיל להיווצר קצף לבן מערבבים ללא הפסקה עם מרית סיליקון. כשהחמאה מתחילה לקבל גוון זהוב/קרמל מעבירים מיד מהלהבה לקערה ומערבבים היטב. מכניסים למקפיא לכ10 דקות, עד שהחמאה מתקשה.
מערבבים את היבשים: קמח, סודה לשתיה ומלח.
מעבירים את החמאה לקערת מיקסר, מוסיפים סוכר ותמצית וניל ומערבלים עם וו הקצפה עד לאיחוד. מוסיפים ביצה וממשיכים בהקצפה עד לאיחוד, מוסיפים ממרח לוטוס וממשיכים בפעולת ההקצפה. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים עוד 10 שניות. מוסיפים את היבשים ומערבלים עד לעיסה אחידה. העיסה צריכה להיות רכה מאוד. מעבירים לקערה, מוסיפים את השוקולדים ומערבבים היטב.
קורצים כדור ומעצבים לעוגיה דקה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשטחים דק דק.
מפזרים פירורי עוגיות ומלח גס ועם היד מהדקים מעט.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל170, אופים כ8 דקות עד שהעוגיות יציבות
(זמן אפיה משתנה בין תנור לתנור, כדאי לבדוק לפני שמוציאים), מוציאים ומצננים.
לקישוט ושדרוג:
במיקרוגל ממיסים ממרח לוטוס למרקם קרמי ומזלפים מעל
ניתן לזלף גם גנאש שוקולד

מה את חושבת?

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גודל העלאה מקסימלי: 1 MB. סוגי הקבצים שאפשר להעלות: תמונה, וידאו. Drop files here

אין עדיין תגובות