מתכונים

חלבי

זמן הכנה זמן הכנה 100 דקות
דרגת קושי דרגת קושי בינוני
מנות מנות 6 יח'

אופן ההכנה

הכינו מראש את הרוטב פיצה:
מחממים במחבת 3 כפות שמח זית מטגנים קלות את השום ומוסיפים את העגבניות מערבבים ומוסיפים את הסוכר והחמאה. מנמיכים ומבשלים כ10 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים (כדאי למעוך את העגבניות עם מזלג או מועך תפו״א).
מגביהים את האש ומוסיפים את הרסק, 1 כף שמן זית והתבלינים, מערבבים 2-3 דקות ומוסיפים את השמנת מתוקה מערבבים כדקה ומכבים.

לבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח,  שמרים, אבקת אפיה וסוכר, מערבבים.  מוסיפים מים ושמן ומתחילים בלישה,  מוסיפים את המלח ומעבדים לבצק רך וגמיש.
חשוב לעבד את הבצק היטב! לפחות 10 דקות. הבצק צריך לצאת קצת דביק.
מעבירים לקערת התפחה וממשיכים לישה ידנית  עוד כ-5 דקות .מורחים את הבצק בשמן זית, ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח.  מחלקים  את הבצק ל-4-6 פיצות ופותחים לעיגול. משאירים שוליים עבים.

מניחים בתבנית ומורחים על הבצק רוטב פיצה. מפזרים מעל גבינת מוצרלה / גבינה צהובה מגוררת ומעל כל תוספת שתרצו. מפזרים מעל אורגנו וקצת תבלין צ׳ילי (לא חובה), מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם ל-210 מעלות עד לגוון שחום.

ניתן להכין מהבצק גם פוקאצ׳ות.

מה את חושבת?

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גודל העלאה מקסימלי: 1 MB. סוגי הקבצים שאפשר להעלות: תמונה, וידאו. Drop files here

אין עדיין תגובות