זמן הכנה זמן הכנה 90 דקות
דרגת קושי דרגת קושי בינוני
מנות מנות 6 יח'

יש מתכונים ששווים את ההשקעה.
כי אין כמו קוסקוס אמיתי עם מרק ירקות , עוף ועצמות בקר. ואם כבר השקעתם אז תזמינו אורחים לארוחה מרוקאית אמיתית. אנחנו גדלנו על קוסקוס צהוב אבל עם השנים ויתרתי על הכורכום בסולת ואני מעדיפה קוסקוס לבן.

אופן ההכנה

שלב 1: אני מעדיפה לחלק את הכמות ל2 ואז לחבר אבל אפשרי להכין קילו שלם.
בקערה רחבה וקצת שטוחה מערבבים את הסולת עם חצי מכמות המים ומתחילים לערבב, מוסיפים את יתרת המים והשמן וממשיכים לפורר את הסולת. (אם החלטתם לחלק את שלבי ההכנה ל2, תחלקו גם את כמויות הנוזלים).
מעבירים את הסולת לנפת רשת וחוזרים על הפעולה פעמיים (את הגושים שנשארו בסוף אפשר לשמור לבורקוקש או לפורר בידיים תוך כדי הניפוי)
ממלאים את הסיר התחתון במים חצי גובה הסיר ומביאים לרתיחה.
מעבירים את הסולת לסיר קוסקוס (החלק העליון), יוצרים גומה באמצע ומבשלים 45 דקות (באמצע מערבבים ושוב יוצרים גומה)

שלב 2:
מעבירים את הסולת לקערה רחבה ומפוררים עם כף גדולה, ממתינים כמה דקות שהסולת תתקרר מעט.
שופכים חצי מכמות המים מערבבים היטב ב2 ידיים עד שהנוזלים נספגים בסולת. מוסיפים את יתרת המים ושוב מערבבים היטב.
מעבירים לנפה ומנפים את הקוסקוס לקבלת גרגירים אחידים ואווריריים, חוזרים על הפעולה פעמיים. לקוסקוס צהוב מוסיפים כורכום ומערבבים.
שופכים 3 כפות שמן בכף היד ומתחילים בפעולת הערבוב של הסולת, חוזרים על הפעולה שוב עם 3 כפות שמן. מחזירים לסיר קוסקוס ומבשלים עוד 45 דקות 30 דקות מכוסה ועוד 15 דקות כשהסיר פתוח. כמו בנגלה הראשונה, יוצרים גומה באמצע ומערבבים כמה פעמים במהלך הבישול.

כמה הערות:
יש הבדלים בין סוגי הסולת, יש סולת ששותה יותר מים ויש שפחות. לכן כדאי לעבוד על הנוזלים בחלקים.

חובה סיר קוסקוס, אפשר לקנות ברוב החנויות לכלי מטבח. שימו לב לא להתבלבל עם סיר לפסטה.
נפה רשת: מומלץ לקנות בקוטר 30-32 ובצפיפות של עד 8.
קראו את המתכון היטב והכינו את משטח העבודה, מומלץ לעבוד עם כלים רחבים ונוחים.

מתכון למרק בנפרד. חפשו מרק לקוסקוס

מומלץ להגיש עם טנזיה.

שתפי

מה את חושבת?

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גודל העלאה מקסימלי: 1 MB. סוגי הקבצים שאפשר להעלות: תמונה, וידאו. Drop files here

אין עדיין תגובות