מתכונים

חלבי

זמן הכנה זמן הכנה 35 דקות
דרגת קושי דרגת קושי קל מאוד
מנות מנות 35 יח'

את הרוזלך של לנוודר רובכם בטח מכירים. בשבילי השילוב בין המלוח למתוק הוא מושלם (ומסוכן, כי אי אפשר להפסיק לאכול (: ).

אופן ההכנה

בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים,

מוסיפים את המים ומתחילים בלישה בעוצמה נמוכה.

כשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים שמן זית וממשיכים בלישה

וכשהבצק מתאחד לגמרי מוסיפים את המלח.

סהכ זמן לישה במיקסר 10 דקות + 2 דקות לישה ידנית.

הבצק יוצא רך ונעים לעבודה.

מעבירים את הבצק לקערה נקיה ומעט משומנת, משמנים מעט את הבצק, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (בגלל טמפרטורת המים וכמות שמרים מזערית, זמן ההתפחה ארוך יותר מהרגיל, כשעתיים).

לאחר התפחה מחלקים את הבצק ל4, מניחים על משטח מקומח ומכסים. מתחילים לעבוד עם כדור בצק 1, מרדדים לעלה מלבני דק וארוך אך לא מאוד רחב (אנחנו לא רוצים יותר מדי גילגולים), מורחים שוקולד (נוטלה/פסק זמן/לוטוס/צ׳וקטה) מגלגלים בצורה ריבועית יותר (ראו סירטון), פורסים פרוסות מעט רחבות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. ממשיכים כך עם כל הבצק.

טיפ: בשלב הזה ניתן להקפיא את הרוזלך, ואז לאפות ממש לפני הגשה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות לאפיה של כ5 דקות, עד שהרוזלך מקבלים גוון זהוב.בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים

באהבה
signature

הירשמי והישארי מעודכנת בפוסטים, מבצעים ובכל מה שלוהט

המייל שלך נשמר רק לעדכונים של אושרית

מה את חושבת?

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין עדיין תגובות