מתכונים

אורז

זמן הכנה זמן הכנה 200 דקות
דרגת קושי דרגת קושי בינוני
מנות מנות 4 יח'

אחד המתכונים המבוקשים בבלוג. מהרגע שהמתכון הזה עלה הכנתן אותו פעם אחר פעם.. ואפשר להבין למה..
השילוב של האורז והבשר הוא מושלם, בתוספת רטבים וצנוברים שמוסיפים טעם קצת אחר תקבלו תבשיל שכולם יבקשו ממנו תוספת. תקשיבו לי ותכפילו כמויות

אופן ההכנה

מערבבים את הבשר עם המרינדה ומשרים לחצי שעה.

בסיר רחב/עמוק- עדיפות לסיר שנכנס לתנור, מטגנים חצי מכמות הבצל עד להזהבה, מוסיפים פרוסות עגבניה ומטגנים כ-3 דקות. מניחים את קוביות הבשר וצורבים דקה מכל צד.  מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הבשר, מנמיכים ומבשלים כ- שעתיים וחצי . הופכים את נתחי הבשר כל חצי שעה, עד שהבשר מתרכך. 

במחבת מטגנים  1 בצל ורצועות גזר עד להשחמה, מוסיפים 1 כף סילאן ומערבבים.

מוסיפים את האורז לסיר הבשר, מערבבים היטב, מוסיפים 3 וחצי כוסות מים רותחים, מוסיפים מלח וצנוברים, מניחים מעל את רצועות הגזר והבצל ומכסים את הסיר בנייר אפיה ומכסה (או נייר כסף) מכניסים לתנור 200 מעלות ל-45 דקות. או לחילופין ניתן להמשיך בישול על הגז. 

-ניתן להכין עם צלי כתף/ בשר ראש.

מה את חושבת?

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גודל העלאה מקסימלי: 1 MB. סוגי הקבצים שאפשר להעלות: תמונה, וידאו. Drop files here

אין עדיין תגובות