מתכונים לפי קטגוריה

מתכונים קלים

סביצ׳ה סלמון על מצע סלט ופיתה קראנץ׳

סביצ׳ה סלמון על מצע סלט ופיתה קראנץ׳

0 תגובות301 צפיות

להכנת פיתה קרנץ׳: מחלקים את הפיתה ל-2 עיגולים, וחותכים כל עיגול ל-4 משולשים. סה״כ יוצא 16 משולשים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומברישים בשמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 ואופים עד להזהבה. מכינים את הסביצ׳ה: מערבבים הכל יחד, את השמן זית מוסיפים בסוף. מכינים את הסלט: מערבבים יחד את כל המרכיבים. מרכיבים את המנה לפני הגשה: על ...

פנה בפלפלים, שרי, פטה וזיתי קלמטה

פנה בפלפלים, שרי, פטה וזיתי קלמטה

0 תגובות291 צפיות

מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן. מטגנים את הפלפלים עד להזהבה/השחמה, מוסיפים עגבניות, בזיליקום, שום, טימין ותבלינים ומטגנים כדקה בלהבה גבוהה. מוסיפים לרוטב מצקת של מי פסטה . מסננים את הפסטה, ומוסיפים לרוטב (לא שוטפים את הפסטה) מערבבים ומטגנים כדקה. מוסיפים את גבינת הפטה ואחרי כמה שניות מכבים את הלהבה, מערבבים בעדינות ומגישים. ** חשוב לתזמן ...

פילה אמנון בפלנצ׳ה לצד ירקות צלויים וצ׳ימיצ׳ורי

פילה אמנון בפלנצ׳ה לצד ירקות צלויים וצ׳ימיצ׳ורי

0 תגובות365 צפיות

לדג והירקות: משמנים היטב את הפלאנצ׳ה בשמן זית, מפזרים על הדגים מלח ופלפל גרוס, מניחים את הדגים בפלאנצה כשבשר הדג כלפי מטה, צורבים כ-2 דקות  בלהבה גבוהה, משמנים את העור והופכים לעוד כחצי דקה. מוציאים את הדגים ומכניסים לפלאנצ׳ה את הירקות, צורבים כדקה מכל צד, מפזרים מלח ופלפל גרוס. לצ׳ימיצ׳ורי: מערבבים את כל המרכיבים יחד, מניחים ...

פילה סלמון על מצע קינואה וירקות מוקפצים

פילה סלמון על מצע קינואה וירקות מוקפצים

0 תגובות488 צפיות

לקינואה:שוטפים את הקינואה היטב ומסננים. מניחים בסיר מים, קינואה, שמן ומלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומכסים ל-20 דקות. בודקים שלא נותרו נוזלים ומכבים. לירקות:מחממים מחבת/סיר ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הירקות ומטגנים כ-3 דקות . מוסיפים את השמן ומערבבים כ-2 דקות/, מוסיפים רטבים ותבלינים ומטגנים עוד כדקה לסלמון: מערבבים את מרכיבי המרינדה. ...

נודלס ב-5 דקות

נודלס ב-5 דקות

0 תגובות529 צפיות

מבשלים את הנודלס לפי הוראות יצרן. מניחים בצלחת עמוקה/קערת נירוסטה שום, בצל ירוק, סוכר, שומשום ותבלינים. במחבת מחממים שמן שומשום ומוזגים על התערובת שהכנו, מערבבים מיד. מוסיפים חמאת בוטנים, סילאן, סויה ו-2 כפות מהמים של הנודלס ומערבבים היטב. מיד כשהנודלס מוכן מעבירים לקערה/צלחת, יוצקים מעל את הרוטב החם, מערבבים ומגישים. מומלץ לפזר כוסברה קצוצה ולהגיש ...

פתיתים של ילדות

פתיתים של ילדות

0 תגובות391 צפיות

מטגנים בצל עד לקבלת גוון שחום. מוסיפים את הפתיתים והתבלינים ומערבבים כדקה. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים. מבשלים 12 דקות, מערבבים באמצע הבישול. מכבים את הלהבה וממתינים 10 דקות. פותחים את הסיר ומערבבים את הפתיתים.

פילה דג מטוגן

פילה דג מטוגן

0 תגובות473 צפיות

בקערה רחבה טורפים ביצים, מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים לבלילה מעט סמיכה. מכניסים את הדגים לבלילה, מערבבים היטב (מומלץ להשרות את הדגים בבלילה כחצי שעה לספיגת הטעמים) מטגנים בשמן עמוק מ-2 צדי הדג, עד לקבלת גוון שחום. מוציאים ומניחים על רשת מגישים לצד אריסה, לימון כבוש וחמוצים או ליד פתיתים/אורז וסלט בצד.

אצבעות שניצל בתפוצ׳יפס

אצבעות שניצל בתפוצ׳יפס

0 תגובות427 צפיות

מערבבים את הביצי ם והתבלינים, טובלים את רצועות חזה העוף בביצים, מגלגלים בתפוצ׳יפס ומהדקים היטב. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מרססים בשמן ומניחים את השניצלים, מרססים במעט שמן. מכניסים לתנור שחומם מראש  ל-200 מעלות לכ-20 דקות.

חזה עוף ותפוחי אדמה בסגנון מעורב

חזה עוף ותפוחי אדמה בסגנון מעורב

0 תגובות290 צפיות

מטגנים את תפוחי אדמה עד להזהבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים היטב, עד לקבלת גוון שחום. מוסיפים חזה עוף ומטגנים כ-2 דקות תוך כי עירבוב. כשהחזה עוף משנה צבעו ללבן מוסיפים תבלינים, מערבבים כדקה ומכבים את הלהבה. מכסים עד להגשה. טיפ הגשה: מומלץ לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה. ניתן להגיש על טחינה/חומוס

פילה אמנון בדבש, פטריות ועשבי תיבול

פילה אמנון בדבש, פטריות ועשבי תיבול

0 תגובות401 צפיות

מניחים את הדגים בתבנית מפרידים את פטריות השימאג׳י, מנגבים עם נייר מגבת ומפזרים מעל הדגים. מברישים את הדגים במרינדה, מפזרים מלח גס ומזלפים דבש. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-17 דקות. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר כסף ושומרים עד להגשה. טיפ להגשה: מגישים עם פרוסות לימון וכוסברה טריה קצוצה.