מתכונים לפי קטגוריה

עוגות

ספינז׳/ ספינג׳ עננים

0 תגובות674 צפיות

בקערה מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים מלח ומערבבים.  מוסיפים ביצה, ברנדי ומים ומערבבים לבצק. לא לעבד יותר מדי, הבצק צריך לצאת דביק ועם גושים ומאוד דביק. מכסים להתפחה 40 דקות.  לשים את הבצק לישה קצרה, ומכסים להתפחה 30 דקות.  שוב מורידים  את הנפח, שוב לישה קצרה  ומכסים להתפחה עוד כ- 40…

שתפי

גאלט נקטרינות וריקוטה

0 תגובות371 צפיות

קורצים מהבצק עיגול בקוטר 24 ס״מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.  חוצים את הנקטרינות ל-2 ופורסים לפרוסות דקות. במחבת מחממים חמאה ומוסיפים את הנקטרינות והסוכר החום, ומטגנים כ-2 דקות. מערבבים בעדינות.  מערבבים את מרכיבי המלית לקרם אחיד ללא גושים. מברישים את הבצק בסירופ מהמחבת בו טיגנו את הנקטרינות, מניחים גבינה במרכז, מיישרים…

שתפי

עוגת קרואסונים במסקרפונה וקרם פטיסייר

0 תגובות451 צפיות

מניחים בקערת המיקסר קמח, סוכר, שמרים, אבקת אפיה, פודינג וניל ומערבבים. מוסיפים קורט מלח ומערבבים. מוסיפים ביצים, חמאה, שמן, חלב ומים ומפעילים את המיקסר בעוצמה נמוכה. מעבדים לבצק רך ונעים- 12 דקות לישה. מעבירים לקערת התפחה, מעניקים לבצק לישה קצרה ידנית, משמנים ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח.  מחלקים את הבצק ל-2 כדורים…

שתפי

בלונדיז חלוה ושוקולד

0 תגובות299 צפיות

בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף בהיר. מוסיפים ממרח חלוה (השתמשתי בממרח חלוה של הנמל) ושמן ומערבבים. מוסיפים את יתרת המצרכים ומערבבים לעיסה אחידה וסמיכה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה (גודל 20-30) ומפזרים מעל 1/4 כוס שוקולד צ׳יפס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 לכ-25 דקות. הגוון של הבלונדיז צריך…

שתפי

עוגת שמנת לוטוס

0 תגובות253 צפיות

טוחנים את עוגיות הלוטוס לפירורים ומעבירים לקערה. ממיסים חמאה בלהבה נמוכה, מוסיפים כף ממרח לוטוס ומערבבים כחצי דקה. מכבים ומעבירים את חמאת הלוטוס לקערת הפירורים ומערבבים. מעבירים 3/4 מכמות הפירורים לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפיה, ומהדקים היטב לתחתית בעובי הרצוי, מקפיאים כ-10 דקות. מקציפים שמנת מתוקה קרה כדקה בעוצמה גבוהה, מוסיפים אבקת…

שתפי

בלונדיז אוראו ושוקולד לבן

0 תגובות291 צפיות

ממיסים חמאה עד לקבלת גוון זהוב (שימו לב לא לחמם יותר מדי). מעבירים לקערה , מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים וטורפים במטרפה ידנית, מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים חצי מכמות העוגיות והשוקולד ומקפלים פנימה. מעבירים לתבנית בגודל 20-30 ומיישרים, מפזרים מעל את יתרת עוגיות האוראו והשוקולד. מכניסים…

שתפי

עוגת פירמידה ביסקוויטים

0 תגובות202 צפיות

מתחילים עם השכבה ה-1 על נייר אפיה מניחים 3 שורות של ביסקוויטים – 7 ביסקוויטים בכל שורה. מניחים את הביסקוויטים לרוחב. מערבבים בקערה 1 כפית נס קפה ו2 כפות מים רותחים, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים. טובלים את הביסקוויטים בקפה, לשניה אחת,  ומניחים בחזרה על נייר האפיה. ניתן לטבול את הביסקוויטים בחלב….

שתפי

מאפינס שקדים ללא גלוטן

2 תגובות441 צפיות

במטרפה ידנית טורפים ביצים וסוכר עד לקבלת קצף בהיר, מוסיפים שמן וקצפת צמחית ומערבבים, מוסיפים יתרת המרכיבים ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מעבירים לתבניות אישיות או לתבניות אינגליש קייק, עד לגובה 3/4, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 ואופים כ-25 דקות (לבדוק אחרי 20 דקות), עד לקבלת גוון זהוב ויפה. לפני שתוציאו מהתנור תבדקו…

שתפי

מאפינס טריקולד ואגוזים

0 תגובות2235 צפיות

בקערה עמוקה טורפים את הביצים והסוכר, מוסיפים 1 כוס קמח ואבקת אפיה מערבבים, מוסיפים 1 כוס שמנת מתוקה ומערבבים, שוב כוס קמח ומערבבים וכוס שמן ומערבבים עד שהכל מתאחד לבלילה סמיכה. מקפלים פנימה חצי מכמות השוקולדים מכינים תבנית שקעים עם מנג׳טים ממלאים עד לגובה 3/4 מפזרים מעל בנדיבות אגוזים ושוקולד אופים בחום…

שתפי

סינרול קינמון

0 תגובות2989 צפיות

בקערת מיקסר מניחים את היבשים ומערבבים היטב, יוצרים גומה ומוסיפים ביצים, חמאה ומים. מפעילים את המיקסר ובאמצע הלישה מוסיפים את השמן. מעבדים היטב את הבצק, 10 דקות לישה לפחות. נותנים 5 דקות מנוחה לבצק ולשים שוב בידיים, עד שהבצק רך מאוד ומלא בועות. מורחים מעט שמן, מכסים בשקית, מעל מגבת ומתפיחים עד…

שתפי