מתכונים לפי קטגוריה

עוגות

ספינז׳/ ספינג׳ עננים

ספינז׳/ ספינג׳ עננים

0 תגובות878 צפיות

בקערה מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים מלח ומערבבים.  מוסיפים ביצה, ברנדי ומים ומערבבים לבצק. לא לעבד יותר מדי, הבצק צריך לצאת דביק ועם גושים ומאוד דביק. מכסים להתפחה 40 דקות.  לשים את הבצק לישה קצרה, ומכסים להתפחה 30 דקות.  שוב מורידים  את הנפח, שוב לישה קצרה  ומכסים להתפחה עוד כ- 40 דק׳.  זמן התפחה כשעתיים.  הבצק ...

גאלט נקטרינות וריקוטה

גאלט נקטרינות וריקוטה

0 תגובות479 צפיות

קורצים מהבצק עיגול בקוטר 24 ס״מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.  חוצים את הנקטרינות ל-2 ופורסים לפרוסות דקות. במחבת מחממים חמאה ומוסיפים את הנקטרינות והסוכר החום, ומטגנים כ-2 דקות. מערבבים בעדינות.  מערבבים את מרכיבי המלית לקרם אחיד ללא גושים. מברישים את הבצק בסירופ מהמחבת בו טיגנו את הנקטרינות, מניחים גבינה במרכז, מיישרים ומשאירים כ-2 ...

עוגת קרואסונים במסקרפונה וקרם פטיסייר

עוגת קרואסונים במסקרפונה וקרם פטיסייר

0 תגובות597 צפיות

מניחים בקערת המיקסר קמח, סוכר, שמרים, אבקת אפיה, פודינג וניל ומערבבים. מוסיפים קורט מלח ומערבבים. מוסיפים ביצים, חמאה, שמן, חלב ומים ומפעילים את המיקסר בעוצמה נמוכה. מעבדים לבצק רך ונעים- 12 דקות לישה. מעבירים לקערת התפחה, מעניקים לבצק לישה קצרה ידנית, משמנים ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח.  מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומרדדים כל כדור למלבן ...

בלונדיז חלוה ושוקולד

בלונדיז חלוה ושוקולד

0 תגובות384 צפיות

בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף בהיר. מוסיפים ממרח חלוה (השתמשתי בממרח חלוה של הנמל) ושמן ומערבבים. מוסיפים את יתרת המצרכים ומערבבים לעיסה אחידה וסמיכה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה (גודל 20-30) ומפזרים מעל 1/4 כוס שוקולד צ׳יפס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 לכ-25 דקות. הגוון של הבלונדיז צריך לצאת זהוב. מוציאים ...

עוגת שמנת לוטוס

עוגת שמנת לוטוס

0 תגובות367 צפיות

טוחנים את עוגיות הלוטוס לפירורים ומעבירים לקערה. ממיסים חמאה בלהבה נמוכה, מוסיפים כף ממרח לוטוס ומערבבים כחצי דקה. מכבים ומעבירים את חמאת הלוטוס לקערת הפירורים ומערבבים. מעבירים 3/4 מכמות הפירורים לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפיה, ומהדקים היטב לתחתית בעובי הרצוי, מקפיאים כ-10 דקות. מקציפים שמנת מתוקה קרה כדקה בעוצמה גבוהה, מוסיפים אבקת סוכר ופודינג ומקציפים ...

בלונדיז אוראו ושוקולד לבן

בלונדיז אוראו ושוקולד לבן

0 תגובות388 צפיות

ממיסים חמאה עד לקבלת גוון זהוב (שימו לב לא לחמם יותר מדי). מעבירים לקערה , מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים וטורפים במטרפה ידנית, מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים חצי מכמות העוגיות והשוקולד ומקפלים פנימה. מעבירים לתבנית בגודל 20-30 ומיישרים, מפזרים מעל את יתרת עוגיות האוראו והשוקולד. מכניסים לתנור שחומם מראש ...

עוגת פירמידה ביסקוויטים

עוגת פירמידה ביסקוויטים

0 תגובות301 צפיות

מתחילים עם השכבה ה-1 על נייר אפיה מניחים 3 שורות של ביסקוויטים - 7 ביסקוויטים בכל שורה. מניחים את הביסקוויטים לרוחב. מערבבים בקערה 1 כפית נס קפה ו2 כפות מים רותחים, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים. טובלים את הביסקוויטים בקפה, לשניה אחת,  ומניחים בחזרה על נייר האפיה. ניתן לטבול את הביסקוויטים בחלב. מזלפים 1/3 מכמות גנאש השוקולד ...

מאפינס שקדים ללא גלוטן

מאפינס שקדים ללא גלוטן

2 תגובות551 צפיות

במטרפה ידנית טורפים ביצים וסוכר עד לקבלת קצף בהיר, מוסיפים שמן וקצפת צמחית ומערבבים, מוסיפים יתרת המרכיבים ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מעבירים לתבניות אישיות או לתבניות אינגליש קייק, עד לגובה 3/4, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 ואופים כ-25 דקות (לבדוק אחרי 20 דקות), עד לקבלת גוון זהוב ויפה. לפני שתוציאו מהתנור תבדקו עם ...

מאפינס טריקולד ואגוזים

מאפינס טריקולד ואגוזים

0 תגובות2305 צפיות

בקערה עמוקה טורפים את הביצים והסוכר, מוסיפים 1 כוס קמח ואבקת אפיה מערבבים, מוסיפים 1 כוס שמנת מתוקה ומערבבים, שוב כוס קמח ומערבבים וכוס שמן ומערבבים עד שהכל מתאחד לבלילה סמיכה. מקפלים פנימה חצי מכמות השוקולדים מכינים תבנית שקעים עם מנג׳טים ממלאים עד לגובה 3/4 מפזרים מעל בנדיבות אגוזים ושוקולד אופים בחום 180 כ12-15 דקות. ◦ כל תנור ...

סינרול קינמון

סינרול קינמון

0 תגובות3107 צפיות

בקערת מיקסר מניחים את היבשים ומערבבים היטב, יוצרים גומה ומוסיפים ביצים, חמאה ומים. מפעילים את המיקסר ובאמצע הלישה מוסיפים את השמן. מעבדים היטב את הבצק, 10 דקות לישה לפחות. נותנים 5 דקות מנוחה לבצק ולשים שוב בידיים, עד שהבצק רך מאוד ומלא בועות. מורחים מעט שמן, מכסים בשקית, מעל מגבת ומתפיחים עד להכפלת ...