מתכונים לפי קטגוריה

עוף

פרגיות ממולאות באורז

0 תגובות819 צפיות

להכנת האורז: מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הגזר, העגבנייה ועשבי התיבול, מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את האורז, יוצקים מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות בלהבה גבוהה/בינונית, עד שהמים מתאדים. פותחים את הסיר ומצננים. לפרגיות: מניחים את הפרגיות כשהצד הפנימי כלפי מעלה, מניחים בקצה כף מהאורז ומגלגלים בעדינות, מניחים בתבנית…

שתפי

עוף באפונה ותפוחי אדמה

0 תגובות882 צפיות

בסיר רחב מחממים שמן, מוסיפים תבלינים ומערבבים. מניחים כרעיים כשהעור כלפי מטה ומטגנים כדקה.  מוציאים ומניחים בצד. מכניסים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים תפו״א ואפונה ומטגנים 3 דקות.  מחזירים את הכרעיים כשהעור כלפי מטה, יוצקים לסיר מים רותחים עד לגובה העוף ומפזרים עשבי תיבול.  מבשלים בלהבה גבוהה 5 דקות, מנמיכים ומכסים לשעה. …

שתפי

שוקיים ותפוחי אדמה בנוסח אסייתי

0 תגובות344 צפיות

מטגנים בצל עד להזהבה.  מוסיפים תפוחי אדמה ותבלינים ומטגנים כדקה. מוסיפים רוטב צ׳ילי ורוטב סויה, מערבבים. יוצקים מים רותחים עד גובה העוף, מזלפים סילאן, מכסים את הסיר ומבשלים בלהבה גבוהה 10 דקות. מנמיכים לעוד כשעה וחצי. באמצע הבישול הופכים את השוקיים.

שתפי

נודלס ופרגיות בנוסח סצ׳ואן

1 Comment562 צפיות

מערבבים את הפרגיות עם המרינדה -מומלץ להשרות כחצי שעה. מחממים סיר רחב ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ5 דקות. מוסיפים את נודלס ומים  (כ-2.5 כוסות מים חמים), מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, מטביעים את האטריות ברוטב, מכסים ומבשלים על להבה בעוצמה בינונית כ-10 דקות. בודקים שהנודלס מוכן ומבשלים…

שתפי

עוף בגריל עם תפוחי אדמה ובטטות

0 תגובות652 צפיות

מניחים בתבנית את חלקי העוף ומסדרים מסביב את הירקות., מברישים את העוף והירקות ברוטב, שומרים 3 כפות בצד . בקערה של הרוטב מוסיפים 1/2 כוס מים ויוצקים מסביב לעוף. מפזרים מלח גס, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 לשעה וחצי. פותחים את התבנית ומברישים את העוף ברוטב ששמרנו . מעבירים את התנור…

שתפי

עוף וכרובית (שופלור)

0 תגובות804 צפיות

מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הכרובית והסלרי (הגבעול והעלים) ומטגנים כ5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העוף ומטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה, מתבלים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי. מביאים את התבשיל לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה בלהבה גבוהה 10 דקות. מנמיכים לעוד כשעה ורבע עד שהתבשיל רך. פותחים את הסיר, מגבירים…

שתפי

אושפלו חיטה ובשר

0 תגובות2556 צפיות

מטגנים את הבשר כ-5 דקןת, מנמיכים ומכסים ל- 30 דקות, (חשוב לערבב מידי פעם), מוסיפים כוס מים ומכסים לעוד 10 דקות. בסיר נפרד ורחב מטגנים את הגזר עד להזהבה, מוסיפים את החיטה ומטגנים כ2 דקות. מוסיפים את הבשר (יחד עם הנוזלים שנותרו בסיר) החומוס, התבלינים והשום ומטגנים היטב. יוצקים לסיר 4 כוסות…

שתפי

עוף ממולא

0 תגובות3222 צפיות

אורז: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הצנוברים וממשיכים בטיגון עד לקבלת צבע זהוב חום, מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב תוך כדי ערבוב כדי לפורר את הבשר. כשהנוזלים הצטמצמו מוסיפים תבלינים ואורז, מטגנים עוד כדקה ומכבים. מצננים מעט את האורז. שוטפים את העוף היטב ומפרידים בעדינות את העור ( לא מוציאים…

שתפי

תבשיל עוף וחומוס

3 תגובות6475 צפיות

מטגנים את העוף בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים תבלינים ושום קצוץ, חומוס, פלפלים יבשים, פטרוזיליה וכוסברה ומטגנים עוד כ3 דקות, עד שהתבלינים נספגים היטב. מוסיפים מים עד לגובה העוף,מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה 10 דקות, מנמיכים ומכסים ומבשלים שעה ורבע. פותחים לעוד כ10 דקות עד לצמצום נוזלים ולקבלת רוטב סמיך לחומוס:…

שתפי

פרגיות בצ׳ילי ובצלצלים

0 תגובות2357 צפיות

מכניסים את הפרגיות והבצלים לקערה של הרוטב ומערבבים היטב! מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה או בסיר מתאים לתנור, מכסים את התבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל220 מעלות 20 דקות. פותחים את התבנית לעוד 10 דקות. לפרגיות ממולאות בשר מערבבים 300 ג׳ בשר טחון, 1 בצל קצוץ דק טרי, 1 בצל קצוץ דק…

שתפי