מתכונים בקטגוריית

עוגיות

רוזלך של לנדוור

רוזלך של לנדוור

בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים, מוסיפים את המים ומתחילים בלישה בעוצמה נמוכה. כשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים שמן זית וממשיכים בלישה וכשהבצק מתאחד לגמרי מוסיפים את המלח. סהכ זמן לישה במיקסר 10 דקות + 2 דקות לישה ידנית. הבצק יוצא רך ונעים לעבודה. מעבירים את הבצק לקערה נקיה ומעט משומנת, משמנים מעט את הבצק, מכסים ומתפיחים עד ...

שבקייה

שבקייה

בצק: לערבב הכל לבצק (הבצק צריך לצאת רך ונעים לעבודה, אם צריך אפשר להוסיף קמח) לתת מנוחה של 45 דקות לרדד דק, לחתוך לרצועות דקות ולגלגל 2-3 רצועות ביחד (ממליצה להסתכל בסירטונים איך לעצב את השבקייה) לטגן בשמן עמוק, להניח על נייר סופג סירופ: להביא הכל לרתיחה, להנמיך ולבשל כמה דקות עד שמתחיל להסמיך. להשאיר את ...

מאפינס טריקולד ואגוזים

מאפינס טריקולד ואגוזים

בקערה עמוקה טורפים את הביצים והסוכר, מוסיפים 1 כוס קמח ואבקת אפיה מערבבים, מוסיפים 1 כוס שמנת מתוקה ומערבבים, שוב כוס קמח ומערבבים וכוס שמן ומערבבים עד שהכל מתאחד לבלילה סמיכה. מקפלים פנימה חצי מכמות השוקולדים מכינים תבנית שקעים עם מנג׳טים ממלאים עד לגובה 3/4 מפזרים מעל בנדיבות אגוזים ושוקולד אופים בחום 180 כ12-15 דקות. ◦ כל תנור ...

סינרול קינמון

סינרול קינמון

בקערת מיקסר מניחים את היבשים ומערבבים היטב, יוצרים גומה ומוסיפים ביצים, חמאה ומים. מפעילים את המיקסר ובאמצע הלישה מוסיפים את השמן. מעבדים היטב את הבצק, 10 דקות לישה לפחות. נותנים 5 דקות מנוחה לבצק ולשים שוב בידיים, עד שהבצק רך מאוד ומלא בועות. מורחים מעט שמן, מכסים בשקית, מעל מגבת ומתפיחים עד להכפלת ...