מתכונים לפי קטגוריה

עוגיות

עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן

עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן

0 תגובות328 צפיות

מערבבים את כל המרכיבים יחד לבצק רך ונעים מעצבים לעוגיות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 ואופים כ-25 דקות או עד להזהבה.  

עוגיות שקדים ללא גלוטן

עוגיות שקדים ללא גלוטן

0 תגובות343 צפיות

מערבבים את כל המרכיבים יחד לבצק רך ויציב. קורצים כדורים ומעצבים לעוגיות  עגולות מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 עד להזהבה. מצננים ובוזקים אבקת סוכר   ניתן להוסיף שברי שוקולד לעוגיות.

בלונדיז חלוה ושוקולד

בלונדיז חלוה ושוקולד

0 תגובות359 צפיות

בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף בהיר. מוסיפים ממרח חלוה (השתמשתי בממרח חלוה של הנמל) ושמן ומערבבים. מוסיפים את יתרת המצרכים ומערבבים לעיסה אחידה וסמיכה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה (גודל 20-30) ומפזרים מעל 1/4 כוס שוקולד צ׳יפס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 לכ-25 דקות. הגוון של הבלונדיז צריך לצאת זהוב. מוציאים ...

עוגיות קראנץ׳ חמאה ולוטוס

עוגיות קראנץ׳ חמאה ולוטוס

0 תגובות276 צפיות

מקרמלים את החמאה: בסיר קטן ועמוק מביאים את החמאה לרתיחה, כשמתחיל לבעבע מנמיכים. חשוב להיות צמודים לחמאה! כשמתחיל להיווצר קצף לבן מערבבים ללא הפסקה עם מרית סיליקון. כשהחמאה מתחילה לקבל גוון זהוב/קרמל מעבירים מיד מהלהבה לקערה ומערבבים היטב. מכניסים למקפיא לכ10 דקות, עד שהחמאה מתקשה. מערבבים את היבשים: קמח, סודה לשתיה ומלח. מעבירים את ...

עוגיות מכונה ללא מכונה

עוגיות מכונה ללא מכונה

0 תגובות355 צפיות

במחבת חמה קולים מעט את השומשום 1-2 דקות. . מערבבים את הקמח, הסוכר, הקוקוס והשומשום. מוסיפים  שמן, ביצה ומים ומעבדים לבצק רך ונעים- לא דביק (אם צריך, להוסיף מים) מעצבים את העוגיות: מרדדים בצק על נייר אפיה, הכמות מתאימה בדיוק לנייר אפיה 1 בגודל קלאסי. מעבירים לתבנית, מעצבים פסים - השתמשתי בגלגלת מיוחדת אבל אפשרי ...

עוגיות גרנולה, שוקולד ואגוזים

עוגיות גרנולה, שוקולד ואגוזים

0 תגובות449 צפיות

בקערה מניחים את החמאה והסוכר ומערבבים עם מטרפה ידנית (ניתן להשתמש במיקסר עם וו הקצפה) עד לקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב. ועכשיו הסוד להצלחת העוגיות: לוקחים כדור קטן מעיסת העוגיות, משטחים מעט בידיים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. משטחים שוב את העוגיה, לקבלת עוגיה דקה מאוד. מומלץ להרטיב מעט את הידיים. מניחים במרווחים ...

רוזלך של לנדוור

רוזלך של לנדוור

0 תגובות4647 צפיות

בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים, מוסיפים את המים ומתחילים בלישה בעוצמה נמוכה. כשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים שמן זית וממשיכים בלישה וכשהבצק מתאחד לגמרי מוסיפים את המלח. סהכ זמן לישה במיקסר 10 דקות + 2 דקות לישה ידנית. הבצק יוצא רך ונעים לעבודה. מעבירים את הבצק לקערה נקיה ומעט משומנת, משמנים מעט את הבצק, מכסים ומתפיחים עד ...

שבקייה

שבקייה

0 תגובות1672 צפיות

בצק: לערבב הכל לבצק (הבצק צריך לצאת רך ונעים לעבודה, אם צריך אפשר להוסיף קמח) לתת מנוחה של 45 דקות לרדד דק, לחתוך לרצועות דקות ולגלגל 2-3 רצועות ביחד (ממליצה להסתכל בסירטונים איך לעצב את השבקייה) לטגן בשמן עמוק, להניח על נייר סופג סירופ: להביא הכל לרתיחה, להנמיך ולבשל כמה דקות עד שמתחיל להסמיך. להשאיר את ...

מאפינס טריקולד ואגוזים

מאפינס טריקולד ואגוזים

0 תגובות2281 צפיות

בקערה עמוקה טורפים את הביצים והסוכר, מוסיפים 1 כוס קמח ואבקת אפיה מערבבים, מוסיפים 1 כוס שמנת מתוקה ומערבבים, שוב כוס קמח ומערבבים וכוס שמן ומערבבים עד שהכל מתאחד לבלילה סמיכה. מקפלים פנימה חצי מכמות השוקולדים מכינים תבנית שקעים עם מנג׳טים ממלאים עד לגובה 3/4 מפזרים מעל בנדיבות אגוזים ושוקולד אופים בחום 180 כ12-15 דקות. ◦ כל תנור ...

סינרול קינמון

סינרול קינמון

0 תגובות3066 צפיות

בקערת מיקסר מניחים את היבשים ומערבבים היטב, יוצרים גומה ומוסיפים ביצים, חמאה ומים. מפעילים את המיקסר ובאמצע הלישה מוסיפים את השמן. מעבדים היטב את הבצק, 10 דקות לישה לפחות. נותנים 5 דקות מנוחה לבצק ולשים שוב בידיים, עד שהבצק רך מאוד ומלא בועות. מורחים מעט שמן, מכסים בשקית, מעל מגבת ומתפיחים עד להכפלת ...