מתכונים לפי קטגוריה

חלבי

גאלט נקטרינות וריקוטה

0 תגובות438 צפיות

קורצים מהבצק עיגול בקוטר 24 ס״מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.  חוצים את הנקטרינות ל-2 ופורסים לפרוסות דקות. במחבת מחממים חמאה ומוסיפים את הנקטרינות והסוכר החום, ומטגנים כ-2 דקות. מערבבים בעדינות.  מערבבים את מרכיבי המלית לקרם אחיד ללא גושים. מברישים את הבצק בסירופ מהמחבת בו טיגנו את הנקטרינות, מניחים גבינה במרכז, מיישרים…

שתפי

עוגת קרואסונים במסקרפונה וקרם פטיסייר

0 תגובות555 צפיות

מניחים בקערת המיקסר קמח, סוכר, שמרים, אבקת אפיה, פודינג וניל ומערבבים. מוסיפים קורט מלח ומערבבים. מוסיפים ביצים, חמאה, שמן, חלב ומים ומפעילים את המיקסר בעוצמה נמוכה. מעבדים לבצק רך ונעים- 12 דקות לישה. מעבירים לקערת התפחה, מעניקים לבצק לישה קצרה ידנית, משמנים ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח.  מחלקים את הבצק ל-2 כדורים…

שתפי

סלט קפרזה

0 תגובות494 צפיות

בצלחת הגשה מניחים עגבניות שרי, בצל סגול, בזיליקום ובייבי מוצרלה מזלפים את הרוטב מעל הירקות,  מפזרים צנוברים קלוים ומתבלים במלח גס. מגישים עם ברוסקטות או פוקאצ׳ה.

שתפי

עוגת שמנת לוטוס

0 תגובות326 צפיות

טוחנים את עוגיות הלוטוס לפירורים ומעבירים לקערה. ממיסים חמאה בלהבה נמוכה, מוסיפים כף ממרח לוטוס ומערבבים כחצי דקה. מכבים ומעבירים את חמאת הלוטוס לקערת הפירורים ומערבבים. מעבירים 3/4 מכמות הפירורים לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפיה, ומהדקים היטב לתחתית בעובי הרצוי, מקפיאים כ-10 דקות. מקציפים שמנת מתוקה קרה כדקה בעוצמה גבוהה, מוסיפים אבקת…

שתפי

בלונדיז אוראו ושוקולד לבן

0 תגובות354 צפיות

ממיסים חמאה עד לקבלת גוון זהוב (שימו לב לא לחמם יותר מדי). מעבירים לקערה , מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים וטורפים במטרפה ידנית, מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים חצי מכמות העוגיות והשוקולד ומקפלים פנימה. מעבירים לתבנית בגודל 20-30 ומיישרים, מפזרים מעל את יתרת עוגיות האוראו והשוקולד. מכניסים…

שתפי

עוגיות קראנץ׳ חמאה ולוטוס

0 תגובות276 צפיות

מקרמלים את החמאה: בסיר קטן ועמוק מביאים את החמאה לרתיחה, כשמתחיל לבעבע מנמיכים. חשוב להיות צמודים לחמאה! כשמתחיל להיווצר קצף לבן מערבבים ללא הפסקה עם מרית סיליקון. כשהחמאה מתחילה לקבל גוון זהוב/קרמל מעבירים מיד מהלהבה לקערה ומערבבים היטב. מכניסים למקפיא לכ10 דקות, עד שהחמאה מתקשה. מערבבים את היבשים: קמח, סודה לשתיה ומלח….

שתפי

רייסלוני קנלוני דפי אורז

0 תגובות234 צפיות

מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה, מצננים מעט. מערבבים יחד עם המרכיבים של המילוי. טובלים 2 דפי אורז בביצה וחלב כ-30 שניות. מוציאים ומנערים ומעבירים למשטח עבודה. מניחים כף גדושה מתערובת הגבינות בחלק התחתון של דף האורז ומגלגלים. חותכים מעט מהקצוות. מטגנים בשמן זית כחצי דקה מכל צד. לרוטב:…

שתפי

לביבות גבינה מלוחות

0 תגובות668 צפיות

מערבבים את הגבינות והביצים, מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים לבלילה חלקה וסמיכה. מחממים מחבת ומרססים מעט שמן, מוזגים מהבלילה כף ומטגנים כדקה עד שהחלק העליון של הלביבות מתייצב והן מקבלות צבע יפה מלמטה. הופכים לעוד כחצי דקה. מניחים על נייר סופג. מומלץ להגיש עם סלט ירקות קצוץ. אופציות לשדרוג: ניתן להוסיף לבלילה מוצרלה/גבינ״צ…

שתפי

בורקס גבינה ללא גלוטן

0 תגובות216 צפיות

כל בורקס מכיל 3 דפי אורז. טובלים דף אורז בבלילה ומניחים על משטח עבודה, טובלים עדו 2 דפי אורז ומניחים אחד על השני. מניחים כף גדושה מהמילוי בקצה התחתון של העיגול  (תחלקו בעין את דפי האורז ל-4 ותניחו את המילוי על רבע דף אורז) משאירים שוליים ריקים.  סוגרים את החלק העליון ומקפלים  את…

שתפי

פנה בפלפלים, שרי, פטה וזיתי קלמטה

0 תגובות290 צפיות

מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן. מטגנים את הפלפלים עד להזהבה/השחמה, מוסיפים עגבניות, בזיליקום, שום, טימין ותבלינים ומטגנים כדקה בלהבה גבוהה. מוסיפים לרוטב מצקת של מי פסטה . מסננים את הפסטה, ומוסיפים לרוטב (לא שוטפים את הפסטה) מערבבים ומטגנים כדקה. מוסיפים את גבינת הפטה ואחרי כמה שניות מכבים את הלהבה, מערבבים בעדינות…

שתפי