מתכונים בקטגוריית

חלבי

רוזלך של לנדוור

רוזלך של לנדוור

בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים, מוסיפים את המים ומתחילים בלישה בעוצמה נמוכה. כשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים שמן זית וממשיכים בלישה וכשהבצק מתאחד לגמרי מוסיפים את המלח. סהכ זמן לישה במיקסר 10 דקות + 2 דקות לישה ידנית. הבצק יוצא רך ונעים לעבודה. מעבירים את הבצק לקערה נקיה ומעט משומנת, משמנים מעט את הבצק, מכסים ומתפיחים עד ...

קרפצ׳יו סלק ופטה

קרפצ׳יו סלק ופטה

מבשלים את הסלק במים וחומץ כ35 דקות. מצננים, קולפים ופורסים דק. מסדרים בצלחת עגולה ושטוחה את הסלקים, מפזרים פטה, אגוזים ובזיליקום מזלפים מעל סילאן, חומץ בלסמי ושמן זית ובוזקים מלח גס.

קיש בצל, בטטות ושקדים

קיש בצל, בטטות ושקדים

פותחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה, עם שוליים גבוהים עד לגובה התבנית, מניחים את הבצל המטוגן, שופכים מעל את הבלילה תוך כדי ערבוב עדין עם הבצל ⁃ מפזרים מעל בטטות ושקדים. מכסים ואופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות, אופים 40 דק, פותחים ואופים עוד 7 דקות. ** כל תנור מתנהג אחרת- הקיש ...

מאפינס טריקולד ואגוזים

מאפינס טריקולד ואגוזים

בקערה עמוקה טורפים את הביצים והסוכר, מוסיפים 1 כוס קמח ואבקת אפיה מערבבים, מוסיפים 1 כוס שמנת מתוקה ומערבבים, שוב כוס קמח ומערבבים וכוס שמן ומערבבים עד שהכל מתאחד לבלילה סמיכה. מקפלים פנימה חצי מכמות השוקולדים מכינים תבנית שקעים עם מנג׳טים ממלאים עד לגובה 3/4 מפזרים מעל בנדיבות אגוזים ושוקולד אופים בחום 180 כ12-15 דקות. ◦ כל תנור ...

פסטה מוקרמת בתנור

פסטה מוקרמת בתנור

מחממים סיר עמוק ורחב ומניחים את השום לכמה שניות, מוסיפים שמן זית מטגנים כמה שניות ומוסיפים את העגבניות והבזיליקום. מטגנים עד לצמצום הנוזלים מוסיפים תבלינים, חמאה ורסק ומערבבים. מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה וממשיכים בבישול עוד כ2 דקות. מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב עם הרוטב מוסיפים מים עד לכיסוי הפסטה ומביאים לרתיחה. מבשלים כשהסיר מכוסה ...

פיצה מקמח כוסמין

פיצה מקמח כוסמין

הכינו מראש את הרוטב פיצה: מחממים במחבת 3 כפות שמח זית מטגנים קלות את השום ומוסיפים את העגבניות מערבבים ומוסיפים את הסוכר והחמאה. מנמיכים ומבשלים כ10 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים (כדאי למעוך את העגבניות עם מזלג או מועך תפו״א). מגביהים את האש ומוסיפים את הרסק, 1 כף שמן זית והתבלינים, מערבבים 2-3 דקות ומוסיפים ...

פיצה ומאפים מקמח כוסמין

פיצה ומאפים מקמח כוסמין

מערבבים את היבשים היטב: מניחים באופן הבא: שמרים, משפר אפיה וסוכר, יוצרים גומה ומוסיפים את הנוזלים, מוסיפים את המלח ומעבדים לבצק רך וגמיש. חשוב לעבד את הבצק היטב! לפחות 10 דקות. נותנים לו לנוח כמה דקות ולשים שוב. מושחים בשמן, מכסים בניילון ומעל מגבת ומתפיחים. אחרי חצי שעה מורידים את הבצק ומתפיחים שוב עד ...

סינרול קינמון

סינרול קינמון

בקערת מיקסר מניחים את היבשים ומערבבים היטב, יוצרים גומה ומוסיפים ביצים, חמאה ומים. מפעילים את המיקסר ובאמצע הלישה מוסיפים את השמן. מעבדים היטב את הבצק, 10 דקות לישה לפחות. נותנים 5 דקות מנוחה לבצק ולשים שוב בידיים, עד שהבצק רך מאוד ומלא בועות. מורחים מעט שמן, מכסים בשקית, מעל מגבת ומתפיחים עד להכפלת ...

פסטה מוקרמת בתנור

פסטה מוקרמת בתנור

מחממים סיר עמוק ורחב ומניחים את השום לכמה שניות, מוסיפים שמן זית מטגנים כמה שניות ומוסיפים את העגבניות והבזיליקום. מטגנים עד לצמצום הנוזלים מוסיפים תבלינים, חמאה ורסק ומערבבים. מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה וממשיכים בבישול עוד כ2 דקות. מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב עם הרוטב מוסיפים מים עד לכיסוי הפסטה ומביאים לרתיחה. מבשלים כשהסיר מכוסה ...