מתכונים לפי קטגוריה

דגים

דניס ממולא בעשבי תיבול מוגש על מצע ירקות בשמן זית

דניס ממולא בעשבי תיבול מוגש על מצע ירקות בשמן זית

0 תגובות456 צפיות

קוצצים את  עשבי התיבול והשום ומניחים בקערה. מוסיפים את החרדל, שמן זית, טימין, מלח ופלפל שחור גרוס. מניחים את הדגים בתבנית וחורצים 2 חריצים בכל דג פותחים את בטן הדג וממלאים בתערובת עשבי התיבול. מניחים מהתערובת גם מעל הדגים ומכניסים מהמילוי בחריצים. מניחים את הירקות בין הדגים . מזלפים שמן זית ודבש,מניחים פרוסות לימון ובוזקים ...

סביצ׳ה סלמון על מצע סלט ופיתה קראנץ׳

סביצ׳ה סלמון על מצע סלט ופיתה קראנץ׳

0 תגובות339 צפיות

להכנת פיתה קרנץ׳: מחלקים את הפיתה ל-2 עיגולים, וחותכים כל עיגול ל-4 משולשים. סה״כ יוצא 16 משולשים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומברישים בשמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 ואופים עד להזהבה. מכינים את הסביצ׳ה: מערבבים הכל יחד, את השמן זית מוסיפים בסוף. מכינים את הסלט: מערבבים יחד את כל המרכיבים. מרכיבים את המנה לפני הגשה: על ...

טונה אדומה ותפוחי אדמה

טונה אדומה ותפוחי אדמה

0 תגובות861 צפיות

מטגנים את הפלפלים והתפו״א עד להזהבה, מוסיפים שיני שום, רסק, תבלינים וכוסברה ומערבבים. יוצקים מים רותחים כ2 כוסות, מביאים את הרוטב לרתיחה ומכסים ל10 דקות בלהבה בינונית. פותחים ומגבירים את הלהבה. אם הרוטב מדי מימי, מצמצמים כשהסיר פתוח. מכניסים את הדגים לרוטב, שופכים מעל את השמן האדום ועם כף מרטיבים את הטונה ברוטב. ...

פרחי סביצ׳ה

פרחי סביצ׳ה

0 תגובות202 צפיות

בצלחת עגולה מסדרים את הירקות לצורת פרחים: שכבה 1 מלפפון, שכבה 2 שרי אדומות, שכבה 3 שרי צהובות. חותכים את הדג לרצועות דקות, לוקחים כמה רצועות ומגלגלים יחד לפרחים קטנים מניחים את פרחי הדג על הירקות ומעל פרוסת פלפל חריף. מערבבים יחד בצל, כוסברה ופטרוזיליה ומניחים מסביב לפרחי הסביצ׳ה, וצמוד לבצל מניחים ברוסקטות. בוזקים מלח גס. מערבבים יחד ...

פילה אמנון בפלנצ׳ה לצד ירקות צלויים וצ׳ימיצ׳ורי

פילה אמנון בפלנצ׳ה לצד ירקות צלויים וצ׳ימיצ׳ורי

0 תגובות404 צפיות

לדג והירקות: משמנים היטב את הפלאנצ׳ה בשמן זית, מפזרים על הדגים מלח ופלפל גרוס, מניחים את הדגים בפלאנצה כשבשר הדג כלפי מטה, צורבים כ-2 דקות  בלהבה גבוהה, משמנים את העור והופכים לעוד כחצי דקה. מוציאים את הדגים ומכניסים לפלאנצ׳ה את הירקות, צורבים כדקה מכל צד, מפזרים מלח ופלפל גרוס. לצ׳ימיצ׳ורי: מערבבים את כל המרכיבים יחד, מניחים ...

פילה סלמון על מצע קינואה וירקות מוקפצים

פילה סלמון על מצע קינואה וירקות מוקפצים

0 תגובות534 צפיות

לקינואה:שוטפים את הקינואה היטב ומסננים. מניחים בסיר מים, קינואה, שמן ומלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומכסים ל-20 דקות. בודקים שלא נותרו נוזלים ומכבים. לירקות:מחממים מחבת/סיר ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הירקות ומטגנים כ-3 דקות . מוסיפים את השמן ומערבבים כ-2 דקות/, מוסיפים רטבים ותבלינים ומטגנים עוד כדקה לסלמון: מערבבים את מרכיבי המרינדה. ...

פילה דג מטוגן

פילה דג מטוגן

0 תגובות516 צפיות

בקערה רחבה טורפים ביצים, מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים לבלילה מעט סמיכה. מכניסים את הדגים לבלילה, מערבבים היטב (מומלץ להשרות את הדגים בבלילה כחצי שעה לספיגת הטעמים) מטגנים בשמן עמוק מ-2 צדי הדג, עד לקבלת גוון שחום. מוציאים ומניחים על רשת מגישים לצד אריסה, לימון כבוש וחמוצים או ליד פתיתים/אורז וסלט בצד.

פילה אמנון בדבש, פטריות ועשבי תיבול

פילה אמנון בדבש, פטריות ועשבי תיבול

0 תגובות425 צפיות

מניחים את הדגים בתבנית מפרידים את פטריות השימאג׳י, מנגבים עם נייר מגבת ומפזרים מעל הדגים. מברישים את הדגים במרינדה, מפזרים מלח גס ומזלפים דבש. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-17 דקות. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר כסף ושומרים עד להגשה. טיפ להגשה: מגישים עם פרוסות לימון וכוסברה טריה קצוצה.

קרפצ׳יו מוסר ים

קרפצ׳יו מוסר ים

0 תגובות1698 צפיות

פורסים את הדג לרצועות דקות ומניחים בצלחת. את הירקות פורסים דק ומפזרים מעל הדג. מוסיפים את הלימון, מזלפים שמן זית ובוזקים מלח גס. מכינים סמוך להגשה

קבב דגים בסגנון מרוקאי

קבב דגים בסגנון מרוקאי

0 תגובות2719 צפיות

בסיר רחב מטגנים את הפלפל עד להזהבה, מוסיפים את השום, הרסק ומחצית מכמות הכוסברה ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים מים ופלפלים יבשים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה 7 דקות. מוסיפים את הקציצות ואחרי 2 דקות מנמיכים ומכסים. מבשלים 30 דקות, פותחים את הסיר (בשלב הזה אפשר להוסיף שמן אדום מתובל) ומבשלים עוד ...