מתכונים לפי קטגוריה

דגים

דניס ממולא בעשבי תיבול מוגש על מצע ירקות בשמן זית

0 תגובות335 צפיות

קוצצים את  עשבי התיבול והשום ומניחים בקערה. מוסיפים את החרדל, שמן זית, טימין, מלח ופלפל שחור גרוס. מניחים את הדגים בתבנית וחורצים 2 חריצים בכל דג פותחים את בטן הדג וממלאים בתערובת עשבי התיבול. מניחים מהתערובת גם מעל הדגים ומכניסים מהמילוי בחריצים. מניחים את הירקות בין הדגים . מזלפים שמן זית ודבש,מניחים…

שתפי

סביצ׳ה סלמון על מצע סלט ופיתה קראנץ׳

0 תגובות236 צפיות

להכנת פיתה קרנץ׳: מחלקים את הפיתה ל-2 עיגולים, וחותכים כל עיגול ל-4 משולשים. סה״כ יוצא 16 משולשים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומברישים בשמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 ואופים עד להזהבה. מכינים את הסביצ׳ה: מערבבים הכל יחד, את השמן זית מוסיפים בסוף. מכינים את הסלט: מערבבים יחד את כל המרכיבים….

שתפי

טונה אדומה ותפוחי אדמה

0 תגובות476 צפיות

מטגנים את הפלפלים והתפו״א עד להזהבה, מוסיפים שיני שום, רסק, תבלינים וכוסברה ומערבבים. יוצקים מים רותחים כ2 כוסות, מביאים את הרוטב לרתיחה ומכסים ל10 דקות בלהבה בינונית. פותחים ומגבירים את הלהבה. אם הרוטב מדי מימי, מצמצמים כשהסיר פתוח. מכניסים את הדגים לרוטב, שופכים מעל את השמן האדום ועם כף מרטיבים את הטונה…

שתפי

פרחי סביצ׳ה

0 תגובות145 צפיות

בצלחת עגולה מסדרים את הירקות לצורת פרחים: שכבה 1 מלפפון, שכבה 2 שרי אדומות, שכבה 3 שרי צהובות. חותכים את הדג לרצועות דקות, לוקחים כמה רצועות ומגלגלים יחד לפרחים קטנים מניחים את פרחי הדג על הירקות ומעל פרוסת פלפל חריף. מערבבים יחד בצל, כוסברה ופטרוזיליה ומניחים מסביב לפרחי הסביצ׳ה, וצמוד לבצל מניחים…

שתפי

פילה אמנון בפלנצ׳ה לצד ירקות צלויים וצ׳ימיצ׳ורי

0 תגובות291 צפיות

לדג והירקות: משמנים היטב את הפלאנצ׳ה בשמן זית, מפזרים על הדגים מלח ופלפל גרוס, מניחים את הדגים בפלאנצה כשבשר הדג כלפי מטה, צורבים כ-2 דקות  בלהבה גבוהה, משמנים את העור והופכים לעוד כחצי דקה. מוציאים את הדגים ומכניסים לפלאנצ׳ה את הירקות, צורבים כדקה מכל צד, מפזרים מלח ופלפל גרוס. לצ׳ימיצ׳ורי: מערבבים את…

שתפי

פילה סלמון על מצע קינואה וירקות מוקפצים

0 תגובות386 צפיות

לקינואה:שוטפים את הקינואה היטב ומסננים. מניחים בסיר מים, קינואה, שמן ומלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומכסים ל-20 דקות. בודקים שלא נותרו נוזלים ומכבים. לירקות:מחממים מחבת/סיר ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הירקות ומטגנים כ-3 דקות . מוסיפים את השמן ומערבבים כ-2 דקות/, מוסיפים רטבים ותבלינים ומטגנים עוד כדקה לסלמון: מערבבים את…

שתפי

פילה דג מטוגן

0 תגובות369 צפיות

בקערה רחבה טורפים ביצים, מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים לבלילה מעט סמיכה. מכניסים את הדגים לבלילה, מערבבים היטב (מומלץ להשרות את הדגים בבלילה כחצי שעה לספיגת הטעמים) מטגנים בשמן עמוק מ-2 צדי הדג, עד לקבלת גוון שחום. מוציאים ומניחים על רשת מגישים לצד אריסה, לימון כבוש וחמוצים או ליד פתיתים/אורז וסלט בצד.

שתפי

פילה אמנון בדבש, פטריות ועשבי תיבול

0 תגובות333 צפיות

מניחים את הדגים בתבנית מפרידים את פטריות השימאג׳י, מנגבים עם נייר מגבת ומפזרים מעל הדגים. מברישים את הדגים במרינדה, מפזרים מלח גס ומזלפים דבש. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-17 דקות. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר כסף ושומרים עד להגשה. טיפ להגשה: מגישים עם פרוסות לימון וכוסברה טריה קצוצה.

שתפי

קבב דגים בסגנון מרוקאי

0 תגובות2575 צפיות

בסיר רחב מטגנים את הפלפל עד להזהבה, מוסיפים את השום, הרסק ומחצית מכמות הכוסברה ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים מים ופלפלים יבשים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה 7 דקות. מוסיפים את הקציצות ואחרי 2 דקות מנמיכים ומכסים. מבשלים 30 דקות, פותחים את הסיר (בשלב הזה אפשר להוסיף שמן אדום מתובל) ומבשלים עוד…

שתפי