מתכונים לפי קטגוריה

בריא יותר

דניס ממולא בעשבי תיבול מוגש על מצע ירקות בשמן זית

דניס ממולא בעשבי תיבול מוגש על מצע ירקות בשמן זית

0 תגובות336 צפיות

קוצצים את  עשבי התיבול והשום ומניחים בקערה. מוסיפים את החרדל, שמן זית, טימין, מלח ופלפל שחור גרוס. מניחים את הדגים בתבנית וחורצים 2 חריצים בכל דג פותחים את בטן הדג וממלאים בתערובת עשבי התיבול. מניחים מהתערובת גם מעל הדגים ומכניסים מהמילוי בחריצים. מניחים את הירקות בין הדגים . מזלפים שמן זית ודבש,מניחים פרוסות לימון ובוזקים ...

סלט קפרזה

סלט קפרזה

0 תגובות386 צפיות

בצלחת הגשה מניחים עגבניות שרי, בצל סגול, בזיליקום ובייבי מוצרלה מזלפים את הרוטב מעל הירקות,  מפזרים צנוברים קלוים ומתבלים במלח גס. מגישים עם ברוסקטות או פוקאצ׳ה.

מרק עדשים, ירקות וגריסים

מרק עדשים, ירקות וגריסים

0 תגובות468 צפיות

משרים את העדשים במים כ-30 דקות ומסננים. בסיר עמוק מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד כ5 דקות, מוסיפים עדשים וגריסים ומטגנים עוד כ5 דקות. יוצקים מים, מוסיפים תבלינים ומבשלים על להבה גבוהה 15 דקות. מנמיכים את הלהבה ומכסים לבישול של עוד כשעה ורבע +- (מדי פעם מערבבים). לפני כיבוי הלהבה ...

לביבות גבינה מלוחות

לביבות גבינה מלוחות

0 תגובות487 צפיות

מערבבים את הגבינות והביצים, מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים לבלילה חלקה וסמיכה. מחממים מחבת ומרססים מעט שמן, מוזגים מהבלילה כף ומטגנים כדקה עד שהחלק העליון של הלביבות מתייצב והן מקבלות צבע יפה מלמטה. הופכים לעוד כחצי דקה. מניחים על נייר סופג. מומלץ להגיש עם סלט ירקות קצוץ. אופציות לשדרוג: ניתן להוסיף לבלילה מוצרלה/גבינ״צ מגוררת. עשבי תיבול; שמיר/בצל ...

בורקס גבינה ללא גלוטן

בורקס גבינה ללא גלוטן

0 תגובות185 צפיות

כל בורקס מכיל 3 דפי אורז. טובלים דף אורז בבלילה ומניחים על משטח עבודה, טובלים עדו 2 דפי אורז ומניחים אחד על השני. מניחים כף גדושה מהמילוי בקצה התחתון של העיגול  (תחלקו בעין את דפי האורז ל-4 ותניחו את המילוי על רבע דף אורז) משאירים שוליים ריקים.  סוגרים את החלק העליון ומקפלים  את השוליים לצורת ...

פילה סלמון על מצע קינואה וירקות מוקפצים

פילה סלמון על מצע קינואה וירקות מוקפצים

0 תגובות387 צפיות

לקינואה:שוטפים את הקינואה היטב ומסננים. מניחים בסיר מים, קינואה, שמן ומלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומכסים ל-20 דקות. בודקים שלא נותרו נוזלים ומכבים. לירקות:מחממים מחבת/סיר ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הירקות ומטגנים כ-3 דקות . מוסיפים את השמן ומערבבים כ-2 דקות/, מוסיפים רטבים ותבלינים ומטגנים עוד כדקה לסלמון: מערבבים את מרכיבי המרינדה. ...

קרפצ׳יו מוסר ים

קרפצ׳יו מוסר ים

0 תגובות1569 צפיות

פורסים את הדג לרצועות דקות ומניחים בצלחת. את הירקות פורסים דק ומפזרים מעל הדג. מוסיפים את הלימון, מזלפים שמן זית ובוזקים מלח גס. מכינים סמוך להגשה

קרפצ׳יו סלק ופטה

קרפצ׳יו סלק ופטה

1 Comment2265 צפיות

מבשלים את הסלק במים וחומץ כ35 דקות. מצננים, קולפים ופורסים דק. מסדרים בצלחת עגולה ושטוחה את הסלקים, מפזרים פטה, אגוזים ובזיליקום מזלפים מעל סילאן, חומץ בלסמי ושמן זית ובוזקים מלח גס.