מתכונים לפי קטגוריה

בשר

אסאדו וירקות שורש

0 תגובות586 צפיות

מניחים בתבנית או סיר המתאים לתנור פרוסות עגבניה ופרוסות בצל. מניחים מעל את נתחי האסאדו ומסדרים את הירקות מסביב. מערבבים יחד כורכום, דבש, פלפל שחור ושמן זית ומברישים את הבשר והירקות. בוזקים מלח גס ומניחים את ענפי הטימין. מכסים בנייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ל-5 שעות. פותחים…

שתפי

תבשיל בשר ואורז בסיר אחד (אושפלו)

0 תגובות704 צפיות

מערבבים את הבשר עם המרינדה ומשרים לחצי שעה. בסיר רחב/עמוק- עדיפות לסיר שנכנס לתנור, מטגנים חצי מכמות הבצל עד להזהבה, מוסיפים פרוסות עגבניה ומטגנים כ-3 דקות. מניחים את קוביות הבשר וצורבים דקה מכל צד.  מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הבשר, מנמיכים ומבשלים כ- שעתיים וחצי . הופכים את נתחי הבשר כל חצי…

שתפי

אושפלו חיטה ובשר

0 תגובות2409 צפיות

מטגנים את הבשר כ-5 דקןת, מנמיכים ומכסים ל- 30 דקות, (חשוב לערבב מידי פעם), מוסיפים כוס מים ומכסים לעוד 10 דקות. בסיר נפרד ורחב מטגנים את הגזר עד להזהבה, מוסיפים את החיטה ומטגנים כ2 דקות. מוסיפים את הבשר (יחד עם הנוזלים שנותרו בסיר) החומוס, התבלינים והשום ומטגנים היטב. יוצקים לסיר 4 כוסות…

שתפי

בצלים ממולאים בבשר ואורז

2 תגובות3293 צפיות

קולפים את הבצלים וחורצים לאורך עד מרכז הבצל (שימו לב לא לחצות את הבצל). מבשלים את הבצלים במים רתוחים כ40 דקות עד לריכוך.  בזמן שהבצל מתבשל מערבבים את החומרים למלית הבשר.  מוציאים את הבצלים מהסיר ומפרידים את הגלדים, שומרים את ליבות הבצל לרוטב. מניחים מהמלית בקצה הגלד וסוגרים. מניחים בצפיפות בסיר כשהסגירה…

שתפי

מרק פטריות, בשר וגריסים

0 תגובות2777 צפיות

מטגנים את הבצלים היטב עד לקבלת צבע כהה, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים 5 דקות. מנמיכים ומכסים ל45 דקות (כדאי לבדוק ולערבב בין לבין שלא ידבק הבשר). מוסיפים פטריות, סלרי, פטרוזיליה ותבלינים, מערבבים ומוסיפים מים או ציר בקר עד לגובה הסיר (בערך 3 ליטר), מביאים לרתיחה מבשלים על להבה גבוהה 15 דקות,…

שתפי

חזה בקר (בריסקט) בבצל מקורמל ויין

1 Comment3169 צפיות

מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים סוכר חום ומקרמלים עד לקבלת צבע קרמל. מוסיפים יין ומטגנים עד לצמצום נוזלים. מוציאים את הבצל. מכניסים את נתח הבשר ומטגנים מכל הכיוונים. מניחים משטח של נייר כסף ומעליו נייר אפיה (בגודל שיספיק לאטום את הנתח), מניחים חצי מכמות הבצל המטוגן, חצי מכמות החרדל, הקייג׳ון והסוכר…

שתפי

תבשיל בשר ראש וחומוס

0 תגובות3811 צפיות

בסיר רחב מטגנים את קוביות הבשר, מוסיפים שיני שום, חצי מכמות הכוסברה ופלפלים יבשים, ממשיכים בטיגון כ3 דקות ומוסיפים את התבלינים. מערבבים היטב. מוסיפים מים עד לכיסוי מלא מלא )כ2.5 ל׳( ומביאים את התבשיל לרתיחה ובישול של 10 דקות בלהבה גבוהה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים. מוסיפים את החומוס…

שתפי

בורקס במילוי בשר

0 תגובות2758 צפיות

מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב, מפוררים את הבשר בזמן הטיגון. כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים שום ותבלינים ומערבבים היטב, מטגנים עד שהנוזלים מתאדים. מצננים. ממלאים כל ריבוע בצק בבשר (אני מותחת קצת את הבצק עלים ומתקבל מלבן). מניחים במרכז מהבשר וסוגרים כמו מעטפה. מהדקים את הסגירה…

שתפי

קציצות בקר בשומר ותפוחי אדמה

0 תגובות2466 צפיות

מטגנים את הבצל היטב עד שמתקבל צבע זהוב, מוסיפים את התפוא והשומר ומטגנים עוד כ3 דקות, מוסיפים תבלינים ומים ומביאים את התבשיל לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה 10 דקות, מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד כ5 דקות. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 45 דקות, פותחים את התבשיל לעוד כ5 דקות לצמצום הרוטב.

שתפי

קציצות ותפוא ברוטב אדום

0 תגובות2806 צפיות

בסיר רחב מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים עגבניות ותפוא ומטגנים עד שהתפוא מקבלים צבע טיגון יפה, מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה, רסק ותבלינים וממשיכים בטיגון עוד כ5 דקות. מוסיפים מים לכיסוי התפוא, מביאים את התבשיל לרתיחה טובה ומוסיפים את הקציצות. מבשלים על להבה גבוהה 5 דקות, מנמיכים ומכסים לעוד 40 דקות. פותחים לעוד…

שתפי