מתכונים לפי קטגוריה

בשרי

אסאדו וירקות שורש

אסאדו וירקות שורש

0 תגובות586 צפיות

מניחים בתבנית או סיר המתאים לתנור פרוסות עגבניה ופרוסות בצל. מניחים מעל את נתחי האסאדו ומסדרים את הירקות מסביב. מערבבים יחד כורכום, דבש, פלפל שחור ושמן זית ומברישים את הבשר והירקות. בוזקים מלח גס ומניחים את ענפי הטימין. מכסים בנייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ל-5 שעות. פותחים את התבנית, מרטיבים ...

פרגיות ממולאות באורז

פרגיות ממולאות באורז

0 תגובות598 צפיות

להכנת האורז: מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הגזר, העגבנייה ועשבי התיבול, מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את האורז, יוצקים מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות בלהבה גבוהה/בינונית, עד שהמים מתאדים. פותחים את הסיר ומצננים. לפרגיות: מניחים את הפרגיות כשהצד הפנימי כלפי מעלה, מניחים בקצה כף מהאורז ומגלגלים בעדינות, מניחים בתבנית כשהסגירה כלפי ...

עוף באפונה ותפוחי אדמה

עוף באפונה ותפוחי אדמה

0 תגובות652 צפיות

בסיר רחב מחממים שמן, מוסיפים תבלינים ומערבבים. מניחים כרעיים כשהעור כלפי מטה ומטגנים כדקה.  מוציאים ומניחים בצד. מכניסים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים תפו״א ואפונה ומטגנים 3 דקות.  מחזירים את הכרעיים כשהעור כלפי מטה, יוצקים לסיר מים רותחים עד לגובה העוף ומפזרים עשבי תיבול.  מבשלים בלהבה גבוהה 5 דקות, מנמיכים ומכסים לשעה.  הופכים בחזרה את הכרעיים ...

קציצות ואפונה

קציצות ואפונה

0 תגובות529 צפיות

במעבד מזון טוחנים את הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה. אם אין מעבד מזון לקצוץ דק דק. מעבירים לקערה יחד עם מרכיבי הקציצות, מערבבים היטב. מומלץ לתת לבשר מנוחה של חצי שעה. מעצבים לקציצות עגולות. בסיר רחב מטגנים את הקציצות מ-2 הצדדים עד להזהבה, מוציאים ומניחים בצד. מכניסים לסיר את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את האפונה והתבלינים ומטגנים ...

תבשיל בשר ואורז בסיר אחד (אושפלו)

תבשיל בשר ואורז בסיר אחד (אושפלו)

0 תגובות704 צפיות

מערבבים את הבשר עם המרינדה ומשרים לחצי שעה. בסיר רחב/עמוק- עדיפות לסיר שנכנס לתנור, מטגנים חצי מכמות הבצל עד להזהבה, מוסיפים פרוסות עגבניה ומטגנים כ-3 דקות. מניחים את קוביות הבשר וצורבים דקה מכל צד.  מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הבשר, מנמיכים ומבשלים כ- שעתיים וחצי . הופכים את נתחי הבשר כל חצי שעה, ...

אסאדו ביין, בצלצלי שאלוט וערמונים

אסאדו ביין, בצלצלי שאלוט וערמונים

0 תגובות409 צפיות

מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את הנתחים מ-2 הצדדים. מוזגים לסיר 1/2 כוס יין אדום, ומטגנים כדקה מכל צד, עד שהיין מצטמצם. בתבנית או סיר המותאם לתנור מניחים רצועות בצל. מניחים מעל את נתחי האסאדו, מפזרים ערמונים, כרישה ובצלצלי שאלוט ויוצקים 1/2 כוס יין. מזלפים סילאן, מתבלים במלח, פלפל ועלי טימין, ...

נודלס ופרגיות בנוסח סצ׳ואן

נודלס ופרגיות בנוסח סצ׳ואן

1 Comment408 צפיות

מערבבים את הפרגיות עם המרינדה -מומלץ להשרות כחצי שעה. מחממים סיר רחב ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ5 דקות. מוסיפים את נודלס ומים  (כ-2.5 כוסות מים חמים), מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, מטביעים את האטריות ברוטב, מכסים ומבשלים על להבה בעוצמה בינונית כ-10 דקות. בודקים שהנודלס מוכן ומבשלים פתוח עוד כ4 ...

עוף בגריל עם תפוחי אדמה ובטטות

עוף בגריל עם תפוחי אדמה ובטטות

0 תגובות506 צפיות

[video width="720" height="1280" mp4="https://oshrita.co.il/wp-content/uploads/2022/12/20210110190522_HD.mp4"] מניחים בתבנית את חלקי העוף ומסדרים מסביב את הירקות., מברישים את העוף והירקות ברוטב, שומרים 3 כפות בצד . בקערה של הרוטב מוסיפים 1/2 כוס מים ויוצקים מסביב לעוף. מפזרים מלח גס, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 לשעה וחצי. פותחים את התבנית ומברישים את העוף ברוטב ששמרנו . מעבירים ...

עוף וכרובית (שופלור)

עוף וכרובית (שופלור)

0 תגובות538 צפיות

מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הכרובית והסלרי (הגבעול והעלים) ומטגנים כ5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העוף ומטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה, מתבלים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי. מביאים את התבשיל לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה בלהבה גבוהה 10 דקות. מנמיכים לעוד כשעה ורבע עד שהתבשיל רך. פותחים את הסיר, מגבירים מעט את ...

פיצה בשר-לחמעג׳ון

פיצה בשר-לחמעג׳ון

0 תגובות378 צפיות

מכינים את הבצק- מניחים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר, מערבבים. מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים את השמן והמים ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ללישה של 10 דקות. הבצק צריך לצאת רך מאוד וקצת דביק. מעבירים לקערה ועם ידיים משומנות לשים עוד כ-2 דקות, בשיטה של הכנסת אוויר לבצק. מכסים להתפחה עד להכפלת הנפח- כשעה.לבשר- מכינים ...