מתכונים לפי קטגוריה

פרווה

מרק עדשים, ירקות וגריסים

מרק עדשים, ירקות וגריסים

0 תגובות468 צפיות

משרים את העדשים במים כ-30 דקות ומסננים. בסיר עמוק מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד כ5 דקות, מוסיפים עדשים וגריסים ומטגנים עוד כ5 דקות. יוצקים מים, מוסיפים תבלינים ומבשלים על להבה גבוהה 15 דקות. מנמיכים את הלהבה ומכסים לבישול של עוד כשעה ורבע +- (מדי פעם מערבבים). לפני כיבוי הלהבה ...

עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן

עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן

0 תגובות278 צפיות

מערבבים את כל המרכיבים יחד לבצק רך ונעים מעצבים לעוגיות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 ואופים כ-25 דקות או עד להזהבה.  

בלונדיז חלוה ושוקולד

בלונדיז חלוה ושוקולד

0 תגובות299 צפיות

בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף בהיר. מוסיפים ממרח חלוה (השתמשתי בממרח חלוה של הנמל) ושמן ומערבבים. מוסיפים את יתרת המצרכים ומערבבים לעיסה אחידה וסמיכה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה (גודל 20-30) ומפזרים מעל 1/4 כוס שוקולד צ׳יפס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 לכ-25 דקות. הגוון של הבלונדיז צריך לצאת זהוב. מוציאים ...

פתיתים של ילדות

פתיתים של ילדות

0 תגובות324 צפיות

מטגנים בצל עד לקבלת גוון שחום. מוסיפים את הפתיתים והתבלינים ומערבבים כדקה. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים. מבשלים 12 דקות, מערבבים באמצע הבישול. מכבים את הלהבה וממתינים 10 דקות. פותחים את הסיר ומערבבים את הפתיתים.

אורז אינטריה

אורז אינטריה

0 תגובות314 צפיות

מטגנים את האטריות עד להזהבה, מוסיפים גזר ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים מים ותבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים כ-17 דקות, מכבים את הלהבה ומחכים 10 דקות. מערבבים את האורז בעדינות עם כף רחבה.

קרפצ׳יו מוסר ים

קרפצ׳יו מוסר ים

0 תגובות1569 צפיות

פורסים את הדג לרצועות דקות ומניחים בצלחת. את הירקות פורסים דק ומפזרים מעל הדג. מוסיפים את הלימון, מזלפים שמן זית ובוזקים מלח גס. מכינים סמוך להגשה

פלאפל

פלאפל

0 תגובות2005 צפיות

מסננים את החומוס, מעבירים למעבד מזון יחד עם שאר המרכיבים וטוחנים עד לקבלת מרקם משחתי גס. מעבירים לקערה ובודקים את המרקם, לוקחים כף מהעיסה מהדקים בידיים ומכדררים לכדור יציב. אם הכדור מתפורר, להוסיף עוד מעט מים. טועמים ומשפרים טעמים, ומכניסים למקרר לשעה. מחממים שמן עמוק (להיזהר מחימום יתר, שימו לב שגודל הלהבה קטן מהסיר ובעוצמה ...

קוסקוס

קוסקוס

0 תגובות2216 צפיות

שלב 1: אני מעדיפה לחלק את הכמות ל2 ואז לחבר אבל אפשרי להכין קילו שלם. בקערה רחבה וקצת שטוחה מערבבים את הסולת עם חצי מכמות המים ומתחילים לערבב, מוסיפים את יתרת המים והשמן וממשיכים לפורר את הסולת. (אם החלטתם לחלק את שלבי ההכנה ל2, תחלקו גם את כמויות הנוזלים). מעבירים את הסולת לנפת רשת ...