מתכונים לפי קטגוריה

פסטות

פנה בפלפלים, שרי, פטה וזיתי קלמטה

0 תגובות244 צפיות

מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן. מטגנים את הפלפלים עד להזהבה/השחמה, מוסיפים עגבניות, בזיליקום, שום, טימין ותבלינים ומטגנים כדקה בלהבה גבוהה. מוסיפים לרוטב מצקת של מי פסטה . מסננים את הפסטה, ומוסיפים לרוטב (לא שוטפים את הפסטה) מערבבים ומטגנים כדקה. מוסיפים את גבינת הפטה ואחרי כמה שניות מכבים את הלהבה, מערבבים בעדינות…

שתפי

פתיתים של ילדות

0 תגובות324 צפיות

מטגנים בצל עד לקבלת גוון שחום. מוסיפים את הפתיתים והתבלינים ומערבבים כדקה. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים. מבשלים 12 דקות, מערבבים באמצע הבישול. מכבים את הלהבה וממתינים 10 דקות. פותחים את הסיר ומערבבים את הפתיתים.

שתפי

פסטה ברוטב שמנת פטריות

0 תגובות428 צפיות

מחממים מחבת/סיר רחב ומניחים שום ופלפל שחור, קולים עד להזהבה. מוסיפים 20 ג׳ חמאה ומערבבים. מוסיפים פטריות ושמן זית ומטגנים כדקה. מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מוסיפים לרוטב השמנת 2 מצקות ממי הפסטה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד להסמכה. בינתיים מבשלים את הפסטה במים ומלח (כף מלח) עד לדרגת אל דנטה (ברוב…

שתפי

פסטה בחמאה שום ופיטריות

0 תגובות2458 צפיות

מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה (כ10 דקות) ומסננים. מטגנים את השום בחמאה עד להזהבה, מוסיפים פטריות, עשבי תיבול ושמן זית ומטגנים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים שמנת מתוקה ותבלינים, מצמצמים את הנוזלים כדקה ומוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב, מכבים את האש ומוסיפים את המוצרלה, מערבבים עם הפסטה ומגישים.  טיפ /…

שתפי

פסטה וקבבונים בסיר אחד

0 תגובות2718 צפיות

בסיר רחב ועמוק מטגנים את הקבבונים (4-5 כפות שמן) חצי דקה מכל צד, מוציאים ומניחים בצד. מכניסים לשמן את העגבניות והשום ומטגנים עד לצמצום נוזלים, מוסיפים סוכר, תבלינים, בזיליקום ורסק ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים את הפסטה מערבבים עם הרוטב עד כמה שניתן. שופכים את המים לסיר, מביאים את התבשיל לבעבע היטב ומוסיפים…

שתפי

פסטה מוקרמת בתנור

3 תגובות1614 צפיות

מחממים סיר עמוק ורחב ומניחים את השום לכמה שניות, מוסיפים שמן זית מטגנים כמה שניות ומוסיפים את העגבניות והבזיליקום. מטגנים עד לצמצום הנוזלים מוסיפים תבלינים, חמאה ורסק ומערבבים. מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה וממשיכים בבישול עוד כ2 דקות. מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב עם הרוטב מוסיפים מים עד לכיסוי הפסטה ומביאים לרתיחה….

שתפי

פסטה מוקרמת בתנור

0 תגובות3327 צפיות

מחממים סיר עמוק ורחב ומניחים את השום לכמה שניות, מוסיפים שמן זית מטגנים כמה שניות ומוסיפים את העגבניות והבזיליקום. מטגנים עד לצמצום הנוזלים מוסיפים תבלינים, חמאה ורסק ומערבבים. מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה וממשיכים בבישול עוד כ2 דקות. מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב עם הרוטב מוסיפים מים עד לכיסוי הפסטה ומביאים לרתיחה….

שתפי