מתכונים לפי קטגוריה

מרקים

מרק עדשים, ירקות וגריסים

מרק עדשים, ירקות וגריסים

0 תגובות575 צפיות

משרים את העדשים במים כ-30 דקות ומסננים. בסיר עמוק מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד כ5 דקות, מוסיפים עדשים וגריסים ומטגנים עוד כ5 דקות. יוצקים מים, מוסיפים תבלינים ומבשלים על להבה גבוהה 15 דקות. מנמיכים את הלהבה ומכסים לבישול של עוד כשעה ורבע +- (מדי פעם מערבבים). לפני כיבוי הלהבה ...

מרק חרירה

מרק חרירה

0 תגובות449 צפיות

משרים את העדשים במים כשעתיים. מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות וממשיכים בטיגון. מוסיפים את הבשר ומערבבים כדקה, מנמיכים ומכסים לבישול של כ-45 דקות. מדי פעם מערבבים. מוסיפים לבשר את שאר המצרכים  ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מלא (קחו בחשבון שהמים מתאדים בבישול אז מומלץ להוסיף מים עד לכמעט גובה הסיר) מביאים את התבשיל לרתיחה ומבשלים ...

מרק בצל ופטריות צרפתי

מרק בצל ופטריות צרפתי

0 תגובות4898 צפיות

מחממים סיר עמוק ומניחים את הבצל, מאדים אותו היטב ומקרמלים אותו בשיטה הזו: כשהנוזלים מתאדים והבצל מתחיל להידבק מוסיפים 2 כפות יין לבן, שוב מאדים ושוב חוזרים על אותה פעולה 3 פעמים, עד שהבצל מקבל צבע שחום! חשוב מאוד להקפיד על התהליך הזה, זה ישפיע על גוון המרק. משחקים עם גובה הלהבה שלא ישרף. מוסיפים ...

קוסקוס

קוסקוס

0 תגובות2336 צפיות

שלב 1: אני מעדיפה לחלק את הכמות ל2 ואז לחבר אבל אפשרי להכין קילו שלם. בקערה רחבה וקצת שטוחה מערבבים את הסולת עם חצי מכמות המים ומתחילים לערבב, מוסיפים את יתרת המים והשמן וממשיכים לפורר את הסולת. (אם החלטתם לחלק את שלבי ההכנה ל2, תחלקו גם את כמויות הנוזלים). מעבירים את הסולת לנפת רשת ...