מתכונים לפי קטגוריה

קלים לעשייה

סלט קפרזה

סלט קפרזה

0 תגובות563 צפיות

בצלחת הגשה מניחים עגבניות שרי, בצל סגול, בזיליקום ובייבי מוצרלה מזלפים את הרוטב מעל הירקות,  מפזרים צנוברים קלוים ומתבלים במלח גס. מגישים עם ברוסקטות או פוקאצ׳ה.

מרק עדשים, ירקות וגריסים

מרק עדשים, ירקות וגריסים

0 תגובות591 צפיות

משרים את העדשים במים כ-30 דקות ומסננים. בסיר עמוק מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד כ5 דקות, מוסיפים עדשים וגריסים ומטגנים עוד כ5 דקות. יוצקים מים, מוסיפים תבלינים ומבשלים על להבה גבוהה 15 דקות. מנמיכים את הלהבה ומכסים לבישול של עוד כשעה ורבע +- (מדי פעם מערבבים). לפני כיבוי הלהבה ...

נודלס ופרגיות בנוסח סצ׳ואן

נודלס ופרגיות בנוסח סצ׳ואן

1 Comment591 צפיות

מערבבים את הפרגיות עם המרינדה -מומלץ להשרות כחצי שעה. מחממים סיר רחב ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ5 דקות. מוסיפים את נודלס ומים  (כ-2.5 כוסות מים חמים), מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, מטביעים את האטריות ברוטב, מכסים ומבשלים על להבה בעוצמה בינונית כ-10 דקות. בודקים שהנודלס מוכן ומבשלים פתוח עוד כ4 ...

בלונדיז חלוה ושוקולד

בלונדיז חלוה ושוקולד

0 תגובות399 צפיות

בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף בהיר. מוסיפים ממרח חלוה (השתמשתי בממרח חלוה של הנמל) ושמן ומערבבים. מוסיפים את יתרת המצרכים ומערבבים לעיסה אחידה וסמיכה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה (גודל 20-30) ומפזרים מעל 1/4 כוס שוקולד צ׳יפס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 לכ-25 דקות. הגוון של הבלונדיז צריך לצאת זהוב. מוציאים ...

בלונדיז אוראו ושוקולד לבן

בלונדיז אוראו ושוקולד לבן

0 תגובות402 צפיות

ממיסים חמאה עד לקבלת גוון זהוב (שימו לב לא לחמם יותר מדי). מעבירים לקערה , מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים וטורפים במטרפה ידנית, מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים חצי מכמות העוגיות והשוקולד ומקפלים פנימה. מעבירים לתבנית בגודל 20-30 ומיישרים, מפזרים מעל את יתרת עוגיות האוראו והשוקולד. מכניסים לתנור שחומם מראש ...

לביבות גבינה מלוחות

לביבות גבינה מלוחות

0 תגובות763 צפיות

מערבבים את הגבינות והביצים, מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים לבלילה חלקה וסמיכה. מחממים מחבת ומרססים מעט שמן, מוזגים מהבלילה כף ומטגנים כדקה עד שהחלק העליון של הלביבות מתייצב והן מקבלות צבע יפה מלמטה. הופכים לעוד כחצי דקה. מניחים על נייר סופג. מומלץ להגיש עם סלט ירקות קצוץ. אופציות לשדרוג: ניתן להוסיף לבלילה מוצרלה/גבינ״צ מגוררת. עשבי תיבול; שמיר/בצל ...

פרחי סביצ׳ה

פרחי סביצ׳ה

0 תגובות212 צפיות

בצלחת עגולה מסדרים את הירקות לצורת פרחים: שכבה 1 מלפפון, שכבה 2 שרי אדומות, שכבה 3 שרי צהובות. חותכים את הדג לרצועות דקות, לוקחים כמה רצועות ומגלגלים יחד לפרחים קטנים מניחים את פרחי הדג על הירקות ומעל פרוסת פלפל חריף. מערבבים יחד בצל, כוסברה ופטרוזיליה ומניחים מסביב לפרחי הסביצ׳ה, וצמוד לבצל מניחים ברוסקטות. בוזקים מלח גס. מערבבים יחד ...

פנה בפלפלים, שרי, פטה וזיתי קלמטה

פנה בפלפלים, שרי, פטה וזיתי קלמטה

0 תגובות340 צפיות

מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן. מטגנים את הפלפלים עד להזהבה/השחמה, מוסיפים עגבניות, בזיליקום, שום, טימין ותבלינים ומטגנים כדקה בלהבה גבוהה. מוסיפים לרוטב מצקת של מי פסטה . מסננים את הפסטה, ומוסיפים לרוטב (לא שוטפים את הפסטה) מערבבים ומטגנים כדקה. מוסיפים את גבינת הפטה ואחרי כמה שניות מכבים את הלהבה, מערבבים בעדינות ומגישים. ** חשוב לתזמן ...

פילה אמנון בפלנצ׳ה לצד ירקות צלויים וצ׳ימיצ׳ורי

פילה אמנון בפלנצ׳ה לצד ירקות צלויים וצ׳ימיצ׳ורי

0 תגובות427 צפיות

לדג והירקות: משמנים היטב את הפלאנצ׳ה בשמן זית, מפזרים על הדגים מלח ופלפל גרוס, מניחים את הדגים בפלאנצה כשבשר הדג כלפי מטה, צורבים כ-2 דקות  בלהבה גבוהה, משמנים את העור והופכים לעוד כחצי דקה. מוציאים את הדגים ומכניסים לפלאנצ׳ה את הירקות, צורבים כדקה מכל צד, מפזרים מלח ופלפל גרוס. לצ׳ימיצ׳ורי: מערבבים את כל המרכיבים יחד, מניחים ...

קוביות תפוחי אדמה בגריל

קוביות תפוחי אדמה בגריל

0 תגובות655 צפיות

מערבבים יחד קוביות תפוחי אדמה, שמן ותבלינים ומעבירים לתבנית בינונית. מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש  ל-200 מעלות לחצי שעה. פותחים את הכיסוי וממשיכים עוד 15 דקות עד שהתפו״א מקבלים גוון עמוק (מומלץ לתת עוד 7 דקות בתכנית גריל) אופציות לשדרוג: ניתן להוסיף רוטב צ׳ילי או חרדל ודבש ניתן להוסיף קוביות בטטה